İmamoğlu mitinginde 'Adıyamanlı Teyze' ile Kürtçe diyaloğunu anlattı: Kurbaney

İmamoğlu mitinginde 'Adıyamanlı Teyze' ile Kürtçe diyaloğunu anlattı: Kurbaney
CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere’nin geçen günlerde sosyal medya hesaplarında yayınladığı ve Adıyaman'da yaşlı bir kadının İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Kürtçe konuştuğu video, bugün Bayrampaşa’daki mitingde konuşan İmamoğlu’nun gündemindeydi.

CHP Adıyaman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Tutdere geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesaplarında bir video yayımladı. Adıyaman'daki bir evde çektiği videoda yaşlı bir kadın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşmek istiyor ve Tutdere de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, kadın İmamoğlu'nu desteklediğini Kürtçe olarak ifade ederken, Tutdere de çevirmenlik yaptı. Sevgi bildiren bir sözcük olan "Kurbaney" kadın tarafından sık sık telaffuz edilirken İmamoğlu ise, “Ellerinden öperim, dua edin.” diye cevap verdi.


İmamoğlu bugün Bayrampaşa mitinginde, bu diyaloğu anlatarak şunları söyledi:
“Geçenlerde beni çok değerli Adıyaman Milletvekilimiz Abdurrahman Tutdere aradı. Şimdi de Belediye Başkan Adayımız. Beni evladı yerine koyan Adıyamanlı bir teyzeyle görüştürdü. Bunu Abdurrahman Tutdere sosyal medyasında da yayınladı. Teyze bana önce ‘Kurbaney’ dedi. Ben tabi, ‘Ellerinden öperim, dua edin teyzeciğim.’ dedim. Selam söyledim ama sadece ‘Kurbaney’i anladım. Güzel annemiz, güzel teyzemiz Adıyaman’dan o kadar güzel şeyler söyledi ki… Türkçe bilmiyor ama ben onu anladım. Beni anlamadan beni sevdi o anne. Bana dünyaları verseniz boş. Sevgi bu. Ben ona o duyguyu verebilmişsem, onunla yürek yüreğe olabilmişsem; bu memleketin insanıyla, Doğusu Batısı Güneyi, Karadenizlisi, Doğulusu, Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi… Ben boşuna gelmedim, bana dediler ki seni biz evladımız gibi seviyoruz, bana bu yeter.” (Kısa Dalga)

Gündem