İmamoğlu, Boğaziçi Üniversitesi öğrencileriyle buluştu

İmamoğlu, Boğaziçi Üniversitesi öğrencileriyle buluştu
Boğaziçi Üniversitesi öğrencileriyle online görüşen, taleplerini dinleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bilimin onuruna, üniversitenin saygınlığına sahip çıkmak dışında bir amaçları olmayan gençlere uygulanan baskı ve şiddet kabul edilemez." dedi.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileriyle görüşen, taleplerini dinleyen İstanbul Büyükşehir Belediye  Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Barışçıl yöntemlerle demokratik haklarını kullanan herkese fırsat tanınmalı, öğrenciler dahil her bir vatandaşın söylediklerine kulak verilmelidir” diye konuştu. 

Ekrem İmamoğlu, daha önce sosyal medya hesaplarından duyurduğu gibi, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden oluşan bir grupla çevrim içi ortamda buluştu ve öğrencilerin taleplerini dinledi.

Öğrenciler, buluşmadaİmamoğlu’na, rektörlük ve yetkili tüm makamlara ilettikleri temel taleplerini aktardı. Öğrenciler bu taleplerini, “gözaltına alınan arkadaşlarının bırakılması; maruz kaldıkları her türlü şiddete son verilmesi; farklı kimliklere saygı duyulması; medyada kendilerine uygulanan fiziksel ve duygusal karalama kampanyalarının bitirilmesi; Boğaziçi Üniversitesi’nin kurumsal ve kültürel yapısının korunması; üniversitelerinde özerk bir akademik ortamın yaratılması, bu kapsamda kendi rektörlerinin üniversite bünyesinden seçilmesi, bunun sağlanması için de mevcut rektörün istifası veya görevden alınması” olarak sıraladı.

İmamoğlu ise dinlediği öğrencilere, “İstanbul’un, herkesin demokratik haklarını kullanabildiği, şiddet içermeyen yöntemlerle taleplerini dile getirebildiği, özgür ve huzurlu bir şehir olması için üzerime düşen ne görev varsa yapmaya kararlıyım” diyerek karşılık verdi.

İmamoğlu bir yandan da yetkilileriyle görüşmeler yapmakta olduğunu söyleyerek, onlara barışçıl yöntemlerle kendilerini ifade eden gençlere gösterilecek tavırda hoşgörü ve anlayışın esas alınması gerektiğini belirterek, bu konudaki girişimlere ısrarla devam edeceğini de vurguladı.

(ANKA) 

Gündem