İmamoğlu paylaştı: İSKİ'nin su kanallarını tıkıyorlar

İmamoğlu paylaştı: İSKİ'nin su kanallarını tıkıyorlar
İSKİ ekiplerinin çektiği fotoğrafı paylaşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bazı işgüzarlar çimentolu suları yağmur suyu kanallarına bırakıyor, sonra beton donuyor, kanal tıkanıyor, evleri ve işyerlerini su basıyor" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da beklenen yağış öncesi 'teyakkuz' açıklaması yaparken, İSKİ'nin Silvri'de çektiği bir fotoğrafı paylaşarak, su kanallarının tıkanmasına yol açıldığı uyarısında bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) İstanbul için sağanak yağış beklendiğini açıklayarak, sel ve taşkına karşı uyarılarda bulundu. Bugün beklenen yağış öncesi sabah erken saatlerde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKOM'dan bilgilendirmelerde bulundu. İmamoğlu, "Yoğun yağış beklentisiyle geçirdiğimiz dün ve bugün de çok aksi bir durum yaşamadık bu sevindirici ama teyakkuzdayız" dedi.

İmamoğlu daha sonra Twitter hesabından bir fotoğraf paylaştı. İmamoğlu, "Bu fotoğrafı İSKİ ekiplerimiz Silivri'de çekti. Bazı işgüzarlar beton mikserlerinin temizliğini yapıyor, çimentolu suları yağmur suyu kanallarına bırakıyor, sonra beton donuyor, kanal tıkanıyor, evleri ve işyerlerini su basıyor. Yapmayın" dedi.

Gündem