İmamoğlu, Saraçhane'ye gelen Erdoğan'ı çaya bekledi

İmamoğlu, Saraçhane'ye gelen Erdoğan'ı çaya bekledi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, çaya davet ettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Saraçhane’deki başkanlık binasında bekledi.

15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin anması nedeniyle Saraçhane'ye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun çay davetine katılmadı.

Saat 17:00 sıralarında İBB'ye gelen İmamoğlu, mitingin yapıldığı Saraçhane Parkı'nı gören makam odasının bulunduğu kattan önce İBB'nin aldığı önlemleri denetledi. Daha sonra makamına geçen İmamoğlu, anma boyunca Cumhurbaşkanı'nı bekledi.

'GELMESİNİ ARZU EDERDİM'

Anma programının bitmesinin ardından saat 20:00 sıralarında makamından ayrılan İmamoğlu, şunları söyledi:

"Açıkçası tabii ki bekledim. Dün söyledim. Biz, ayrıca miting sürecinde de bazı hizmetlerimiz vardı, onları takip ettik. Dört noktada mobil büfelerimizle vatandaşlarımıza hizmet verdik. Çevre temizliği ve onun gibi süreçleri özenle arkadaşlarım yönettiler. Yani kusursuz bir alan oluşsun diye. Elbette ki benim duygularım bana bunu söylüyor. Buraya miting kararını alan Cumhurbaşkanı’nın, aynı şekilde geçmişte, bugün hizmet etmiş olan Sayın Cumhurbaşkanı'nın bu belediyeyi ziyaret etmesini -ki belediye en fazla saldırıya uğramış noktalardan biri, şehitlerimiz var burada, gazilerimiz var burada- buraya gelmesini arzu ederdim ama kendi takdirleri böyleymiş, saygı duyuyoruz.

'UMARIM BU DİL DÜZELİR'

Açıkçası bugünkü konuşma farklı bir dille olmalıydı. Bugün Milli Birlik Günü. Ama anladık ki hâlâ bu kürsüler, 15 Temmuz da olsa birileri için Cumhur İttifakı günü. Öyle olmaz. Benim ilgilendiğim tarafı bu. Eleştiriler olacaktır, ne diyelim? Umarım bu dil düzelir.”

İmamoğlu, dün düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin soruları üzerine Saraçhane'de Cumhurbaşkanı'nın katılacağı 15 Temmuz anma etkinliği hakkında açıklama yapmıştı. İmamoğlu, “Cumhurbaşkanımızı defalarca Saraçhane’ye davet etmiştim. Muhtemelen gelemediği için şu ana kadar, bunu başka bir vesileyle yerine getirmek arzusuyla yarın burada buluşma ilan ettiğini düşünüyorum. Saraçhane’ye gelir de kendisinin de görev yaptığı Saraçhane’ye uğrar mı diye, davet edilmesem de aynı saatlerde burada kendilerini bekliyor olacağım. Bir kahvemizi içmesini, bir çayımızı içmesini diliyorum” demişti. (ANKA)

Gündem