İmamoğlu Şile'de 'seferberlik' ilan etti: 16 milyon için çalışacağım

İmamoğlu Şile'de 'seferberlik' ilan etti: 16 milyon için çalışacağım
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yerel seçimlere ilişkin ilk halk buluşmasını Şile'de 'seferberlik' çağrısı yaptı. 16 milyon için; mahcup olmamak için çok çalışacağını belirten İmamoğlu, rakiplerine göndermede bulunarak "Göreceksiniz; benim peşimde koşmaktan yorulacaklar. Yarı yolda nefes nefese kalacaklar" dedi.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerine sayılı günler kala siyasiler meydanlara inmeye başladı. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim sürecinin ilk halk buluşmasını Şile Meydanı’nda gerçekleştirdi.

Seçimi kazanmak için yola çıktıklarını belirten İmamoğlu, "Seçimi, güler yüzümüzle kazanacağız. Ve bundan hiç vazgeçmeyeceğiz. Nezaketimizle, sevgimizle, saygımızla kazanacağız. Biz seçimde algılarla değil, gerçeklerle kazanacağız. Göreceksiniz; el birliğiyle, yürek yüreğe kazanacağız. İşbirliğimiz büyüyecek. Biz, hep birlikte kazanacağız. Milletçe kazanacağız. Şile'de, sadece Özgür Başkan değil, bütün Şileliler kazanacak. İstanbul'da, Ekrem Başkan değil, bütün İstanbul kazanacak. Ve böyle bir düzeni, böyle bir süreci hep birlikte var edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"İnsanımızın hiçbirisini birbirinden ayırt etmiyoruz"

İmamoğlu, şöyle devam etti: "‘Benim partilim, başka partili’ demeyeceğiz. Ben, partimin has evladıyım. Cumhuriyet Halk Partiliyim. Cumhuriyet'imi, canım bayrağımı çok seviyorum. Milletimi, devletimi çok seviyorum. Mustafa Kemal Atatürk'ü çok seviyorum. Biz böyle bir kültürü temsil ediyoruz. Ama ‘O parti, bu parti’ demiyoruz. Biz, bu şehrin bütün partilerine oy verenlerin oyuna talibiz. İstanbul ittifakı’nın oyuna talibiz. Ben, 16 milyon insanın oyunu almaya talibim. İstanbul'un her köşesinde bu sefer, bu seçimde hep birlikte oy rekoru kırmaya var mıyız? Özgür Başkanla birlikte, Şile'de, oy rekoru kırmaya var mıyız? İşte biz, bu kültürle, bu ahlakla göreve talibiz."

'Seferberliğe davet ediyoruz'

İmamoğlu, “Sevgili dostlarım, benim değerli hemşerilerim, sizleri, özellikle Şileli hemşehrilerimi seferberliğe davet ediyoruz. Hep birlikte çalışacağız. Efendim bazen bana şöyle diyorlar: ‘Ben, senin için çok çalıştım.’ Senin için değil; ben şu an kim için çalışıyorum? Sizin için çalışıyorum. Kendim için de çalışıyorum. Ailem için de çalışıyorum. Ama bu şehrin 16 milyon insanı için çalışıyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında rakiplerine göndermede bulunan İmamoğlu, "Ben size mahcup olmamak için, çok çalışacağım. Arı gibi çok çalışacağım. Göreceksiniz; benim peşimden koşmaktan yorulacaklar. Yarı yolda nefes nefese kalacaklar" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın 'oy yoksa hizmet yok' sözlerine tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerine tepki gösteren İmamoğlu, "Bize oy verirsiniz, vermezsiniz; bizden hizmet alırsınız. O ne diyor? ‘Bize oy verirseniz, hizmet alırsınız’ diyor. Öyle değil mi? Bizim milletimize had bildiren, haddini bildirmeye çalışan, bizim milletimizi tehdit etmeye çalışan bir kişiyi bizim milletimiz nerede pişman eder? Sandıkta, sandıkta pişman eder. Pişman edeceksiniz onu bu sözlerinden dolayı" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem