İmamoğlu: Umut ederim Sayın İnce, bu kararını gözden geçirir

İmamoğlu: Umut ederim Sayın İnce, bu kararını gözden geçirir
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Muharrem İnce'nin kendisine yönelik açıklamalarına dair gelen soruya "Sayın İnce ile birkaç kez görüştüm, söylemlerinin tam tersi bir durumdu. Açıkçası niçin bu duruma geldi bilmiyorum" cevabını verdi.

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'nın test sürüşüne katılan İmamoğlu, Samandıra Merkez ile Meclis istasyonları arasındaki test sürüşü sırasında açıklamalarda bulundu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin "CHP'nin 'DEM'lendiği, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile İmamoğlu'nun 1991 seçimlerini bilmeye siyasi hafızalarının yetmeyeceği" yönündeki açıklamasının sorulması üzerine, şu cevabı verdi.

"Ben Sayın İnce ile birkaç kez görüştüm, söylemlerinin tam tersi bir durumdu. Açıkçası niçin bu duruma geldi bilmiyorum. Çünkü benimle ilgili söylemleri ve konuşmaları veya şahsıma dönük şu söylediğiniz cümleleri söylemişse bu cümlelerin muhatabı değilim. Ne demek istiyor açıkçası bilmiyorum. Sayın İnce ile biz bu tonda, bu dilde ve bu kavramlarla konuşmadık. Onun bana olan saygısını, hürmetini, sevgisini biliyorum. Benim ona olan sevgimi, saygımı, hürmetimi de o biliyor. Bu cümleleri söylemişse niçin söyledi bir gözden geçireceğim. 1991'i bilmemek suç değil, 2019'u bilmek marifet. Daha sonrasını da marifet olarak hayatımıza eklemek istiyoruz. Milletin kazanmasını istiyoruz. Umut ederim Sayın İnce, bu kararını gözden geçirir." (Kısa Dalga)

Gündem