İmamoğlu'ndan fezleke tepkisi: Muhalefeti sindirme operasyonunun son halkası

İmamoğlu'ndan fezleke tepkisi: Muhalefeti sindirme operasyonunun son halkası
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan hakkında hazırlanan ‘dokunulmazlığın kaldırılması’ için hazırlanan fezlekelere "Bu sürdürülen muhalefeti sindirme operasyonunun son halkasıdır" diyerek tepki gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan hakkında hazırlanan ‘dokunulmazlığın kaldırılması’ için hazırlanan fezlekelere sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi.

İmamoğlu, ''İktidar, iki bine yakın dokunulmazlık fezlekesi içinden sadece CHP ve İYİ Parti Milletvekilleri Ali Mahir Başarır ile Lütfü Türkkan’ın dosyalarını yarın TBMM komisyonu gündemine taşıyor. Bu, sürdürülen muhalefeti sindirme operasyonunun son halkasıdır'' ifadelerini kullandı.

11 Ocak'ta görüşülecek

CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır hakkında CHP’li Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın yargılandığı mahkemede yaptığı konuşma sebebiyle, İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan hakkında ise asker yakınını kaybeden bir kişiye hakaret etmesi sebebiyle soruşturma açılmış, iki milletvekilinin haklarındaki fezlekeler TBMM’ye gönderilmişti. Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, 11 Ocak’ta hazırlanan ‘dokunulmazlığın kaldırılması’ fezlekelerini görüşecek.

Gündem