İmamoğlu'ndan Kurum'a yanıt: Çevre meselesi siyasi bir meseledir, bilgisizce yorum

İmamoğlu'ndan Kurum'a yanıt: Çevre meselesi siyasi bir meseledir, bilgisizce yorum
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Murat Kurum'un Erzincan'daki felakete ilişkin açıklamalarına yanıt verdi. İmamoğlu, "Ne yazık ki bilgisizce bir yorum yapılmış. Rapor ya da kurum görüşleri toplanır ama ÇED raporunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı verir" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beykoz'da basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İmamoğlu'na, Erzincan'ın İliç ilçesindeki maden faciası hakkında Murat Kurum'un "Bugün dillerine doladıkları ÇED kararı da 21 kurum ve kuruluştan oluşan komisyon üyeleri tarafından onaylıdır" açıklaması soruldu.

"Çevre meselesi siyasi bir meseledir. Siyasete bakış, hayata bakışla ilgili bir meseledir. Mesele ağır, Bir ÇED raporu meselesi var" diyen İmamoğlu, şunları söyledi:

"ÇED raporu konusunda '21 tane kamu kurumu görüşü gerekir, bu bakanlığa ait değildir' gibi ne yazık ki bilgisizce bir yorum yapılmış. Rapor ya da kurum görüşleri toplanır ama ÇED raporunu Şehircilik Bakanlığı verir. Burada bile insanları yanıltan açıklama söz konusu."

Kanal İstanbul ve Sisi konusunda U dönüşü

"Daha dün Kanal İstanbul meselesinde 'ya-pa-ca-ğız' diye heceleyen bir akıl, şimdi 'vatandaşın gündeminde olmayan bizim de gündemimizde olmaz diyebiliyor'" diyen İmamoğlu, "Bu U dönüşünün en somut örneğini dün Sevgililer Günü'nde yaşadık" ifadelerini kullandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'yi ziyaret etmesine göndermelerde bulunan İmamoğlu, "'Sisi mi, İmamoğlu mu?' diyen sayın Cumhurbaşkanı dün Mısır'da 'sevgili kardeşim' diyerek Sevgililer Günü'nde Sisi'yi ziyaret etmiştir. Bu U dönüşlerine alışkınız" dedi.

İmamoğlu, "'Sisi mi, Binali mi?' demişti. Kendisi Sisi'den yana tercihte bulundu. Onu görüyoruz. Bakalım ne olacak şimdi" ifadelerini kullandı.

Anketler konusu

"Sizin yaptırdığınız anketlerde sonuç ne?" sorusuna yanıt veren İmamoğlu, "Anketlerde elbette bizi memnun edici sonuçları alıyoruz. İstanbul'da adaylar daha yeni olgunlaştı. Gerçek anketler önümüzdeki haftadan sonra daha somut verilerle önümüze gelir. O zaman konuşmak daha doğru olur" cevabını verdi. (Kısa Dalga)

Gündem