İmamoğlu'ndan 'parti içi' mesaj: Değişim sadece kurul değişimiyle olmaz

İmamoğlu'ndan 'parti içi' mesaj: Değişim sadece kurul değişimiyle olmaz
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, parti içi değişim mesajlarını sürdürürken "Değişimin sadece bir kurul veya heyet değişimiyle olmayacağını hepimiz biliriz" dedi. İmamoğlu, siyasi yasak ihtimali ve İBB başkanlığına dair de "Kervan yolda dizilir ve çözülüp karara bağlanır. Mühim olan değişim" ifadesini kullandı.

Millet İttifakı 14 Mayıs'taki seçimde Meclis'te çoğunluğu alamazken, ittifakın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ikinci turda Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybetmişti.

CHP'de Kılıçdaroğlu'nun istifası dahil ihtimaller tartışılırken, İmamoğlu'nun "Türkiye toplumunun değişim arzusunun gördüğümüz sonuçtan çok daha büyük olduğunu biliyorum" demesi dikkat çekmişti.

Kılıçdaroğlu, tüm üyelerinin istifasını aldığı Merkez Yürütme Kurulu'na (MYK) yeni isimler atamış, bu kişilerin CHP liderine yakın olduğu kaydedilmişti.

Bir kez daha aynı mesaj

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün bir kez daha 'değişim' mesajı verirken, 'görev almaktan çekinmeyeceğini' de kaydetti.

İstanbul'da gazetecilere konuşan İmamoğlu, özetle şunları söyledi:

- Bir muhasebe, bir özeleştiri gerekir. Bunun yapılması gereken hassas alanlar vardır. Şunun altını çizelim... Dokuz yılda üst üste üç kez Cumhurbaşkanlığı seçimi kaybettik. Bu seçimlerden sonra da aynı şeyleri yapıp yol yürüme gafletine kapılamayız. CHP, Türkiye'nin en önemli siyasi partisidir.

'Genel merkezden en ücra köşeye...'

- CHP, irtifa kaybedecek bir parti asla olamaz. O bakımdan en üst seviyeden bu sürecin irdelenmesi şart. Genel merkezinden en ücra köşedeki örgütüne kadar bu muhasebe şart.

- Toplumun beklentisini hep önde tutan bir süreci yaşadım, buna devam edeceğim. Her zaman ülkemiz ve milletimiz her şeyin önünde durmuştur. Siyasi partiler amaç değil hizmet aracı olduğunu defalarca dile getirdim, bu felsefeyi temsil ettim.

'Sadece kurul değişimiyle olmaz'

- Değişim meselesi önemli. Çok önemli bir kavram. Geçen hafta aslında çok net olarak güçlü olarak değişimden bahsettim. Topyekun bir değişim, detaylı, köklü bir değişim içeren kavramlar ifade ettim. Aynı yerden devam ediyorum. Değişim anlayışını en güçlü şekilde talep eder durumdayım.

- Değişimin sadece bir kurul veya heyet değişimiyle olmayacağını hepimiz biliriz. Değişim ihtiyacını ben tariflemiyorum, insanlar bunu istiyor. Kulağını buna tıkayarak yol yürümek olmaz. Herke kesimin ne istediğini anlamamız şart.

- Genç nüfusun ne istediğini görmeden siyaset olmaz. Bunları görmek zorundayız. O gün ne ifade ettiysem, aynı duruşta devam ediyorum. Demokrasi de bunun için var. Demokrasi değişimi tarifler. Mesele sadece bir makam ve kurul meselesi değil.

Kılıçdaroğlu'na ne söyledi?

- (Kılıçdaroğlu'yla görüşmesinde "Değişim sürecine liderlik etmekte ben gönüllüyüm" dedi mi) Ben elbette ki tüm duygu ve düşüncelerimi geniş kapsamlı olarak paylaştım. İdeallerim uğrunda görev almaktan asla çekinmem, asla çekinmedim. Demokrasinin bir neferi olarak, her kavrama dönük mücadeleyi en üst seviyede vermenin bir neferi olmaya devam edeceğim. Aynı yoldayım, takip edeceğim süreci.

'Kervan yolda dizilir'

- (Basında "Baba - oğul kavgası başladı" başlıkları) Çok detay var, bunlar benim hayatımda çok yer işgal etmiyor. Siyasi yasak ne olacak... İBB ne olacak... Bunların hepsi cevapları verilmesi gereken sorular, kervan yolda dizilir ve çözülüp karara bağlanır. Mühim olan değişim. (Kısa Dalga)

Gündem