İmamoğlu'ndan saldırıya uğrayan kiliseye ziyaret: Her canı önemsiyoruz

İmamoğlu'ndan saldırıya uğrayan kiliseye ziyaret: Her canı önemsiyoruz
Silahlı saldırıya uğrayan Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'ni ziyaret eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu "Hem ulusal hem uluslararası olarak hassas bir dönemdeyiz, bu yönüyle de süreci takip ediyoruz. İki saldırgan olduğu gözüküyor, maskeli şekilde girerek saldırıyı yapıp kaçtıkları gözüküyor. Her canı önemsiyoruz. Allah her canı korusun. Bu şehrin bütün inançları, bu şehrin inançlarıdır" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Pazar ayini sırasında maskeli iki kişi tarafından silahlı saldırı düzenlen Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'ni ziyaret etti.

Başkan İmamoğlu ziyaretten sonra yaptığı açıklamada, İstanbul'un, tarihi boyunca bütün farklı inançlara ve etnik kökenlere ev sahipliği yapmış bir şehir olduğunu belirterek "Bu yönüyle bugün yapılan saldırı elbette kınıyorum. Kaybettiğimiz vatandaşımız için de başımız sağ olsun" dedi.

Maskeli iki saldırgan

"Sayın Peder'i ziyaret ettim kendisine başsağlığı dileklerimi ilettim aynı zamanda hepimize başsağlığı dileyerek bu acının hepimize ait olduğunu dile getirdim" diyen İmamoğlu, hem ulusal hem uluslararası olarak hassas bir dönem olduğunu vurgulayarak "Bu yönüyle de süreci takip ediyoruz. Emniyet yetkililerimiz teyakkuz halinde. İki saldırgan olduğu gözüküyor, maskeli şekilde girerek saldırıyı yapıp kaçtıkları gözüküyor. İnşallah en kısa zamanda saldırganların tutuklanır ve olay gün ışığına çıkar ve aydınlanır" dedi.

Dayanışma, barışımızın en büyük teminatı

İmamoğlu şöyle devam etti:

"Cemaatin içinde bulunan 30'un üzerinde vatandaşın ibadet ettikleri anda bir vatandaşımıza denk geliyor, diğer vatandaşlarımızı Allah korumuş. İçeride yabancı Misyon Şefi ve ailesi de bulunduğu bilgiler arasında, onlara da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Süreci biz de yerel yönetim olarak İstanbul Belediyesi olarak takip ediyoruz. Kendilerinin yanında olduğumuzu dile getirdik. Dayanışma, işbirliği birlikte uluslararası mesaj, bütünlükçü yapımız bizim barışımızın en büyük teminatı.Her canı önemsiyoruz. Allah her canı korusun. Bu şehrin bütün inançları bu şehrin inançlarıdır. Başımız sağ olsun" diye konuştu. (DHA)

Gündem