İmamoğlu'ndan sergi soruşturmasına tepki: Utanç verici, demokrasi adına kepazelik!

İmamoğlu'ndan sergi soruşturmasına tepki: Utanç verici, demokrasi adına kepazelik!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB'nin Feshane'deki resim sergisine yönelik soruşturmaya tepki göstererek, "Hükümetin içindeki aklı başında insanları göreve davet ediyorum. Ülkemize, milletimize bu denli kalıcı hasar vermeye hazır, tetikte bekleyen insanlara tedbir alsınlar" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, İBB'nin "Ortadan Başlamak" sergisine ilişkin "halkı kin düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan soruşturma başlatmasına tepki gösterdi.

Bir törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İmamoğlu, İBB'nin resim sergisine başlatılan soruşturmaya ilişkin "Her gün çok şaşırmaya devam ediyoruz. Bir yanıyla şaşırtan, bir yanıyla da şaşırtmayan bir sürecin devamı bu" ifadelerini kullandı.

“Utanç verici”

Birgün’de yer alan habere göre, İmamoğlu, şunları söyledi:

"Öyle devasa bir suçlama ki 'halkı kin ve nefrete yönlendiren çalışmalar' diye niteleyen bir savcılığın ifade çağrısı. Bakın bir ülkede ekonomik refahı ve huzuru demokrasideki gelişmişliği ile çok paraleldir. Şu atılan adımlara bakıyorum, Feshane'de açılan bir sergi üzerinden adalet adına bir savcının yazdığı çağrıya bakıyorum, utanç verici!

“Hükümetin içindeki aklı başında insanları göreve davet ediyorum”

"Siz bütün dünyaya diyorsunuz ki 'Arkadaş bizde demokrasi yok, hele sanata da bir saygı yok vs. Böyle bir ortamı yaratıyorsun ki kimse bu ülkeye gelmesin. Hükümetin içindeki aklı başında insanları göreve davet ediyorum. Ülkemize, milletimize bu denli kalıcı hasar vermeye hazır, tetikte bekleyen insanlara tedbir alsınlar."

"Seçime gittikçe, zaman azaldıkça bu işler artıyor" diyen İmamoğlu, "Demokrasi adına bir kepazelik" ifadesini kullandı.

Ne olmuştu?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 23 Haziran’da açılışını yaptığı Art İstanbul Feshane’deki ‘Ortadan Başlamak’ isimli sergi hedef gösterilmişti.

Serginin yandaş basın organlarının yanı sıra sosyal medyada bazı kullanıcılar tarafından hedef gösterilmesi üzerine LGBTİ propagandası, cinsel içerikli tabloların bulunduğunu iddia eden bir grup, Feshane’de açıklama yapmıştı.

Hedef gösterilmesinin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sergi hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlattı.

Başsavcılıktan İBB’ye gönderilen yazıda, serginin organizasyon ve düzenlenmesinden sorumlu kişilerin açık kimlik ve adres bilgilerinin tespit edilerek ivedilikle savcılığa bildirilmesi istendi.

İBB'nin sorumluları bildirmesinin ardından savcılığın bu isimlerin ifadesine başvuracağı belirtildi. (Kısa Dalga)

Gündem