İmamoğlu'ndan yaz saati çağrısı: Artık vazgeçin bu uygulamadan!

İmamoğlu'ndan yaz saati çağrısı: Artık vazgeçin bu uygulamadan!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaz saati uygulamasının kaldırılması çağrısında bulundu ve "Bu anlamsız yaz saati uygulamasının hiçbir faydası olmadığı gibi, güvenlik sorununa yol açıyor" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kalıcı yaz saati uygulamasının Berat Albayrak döneminde hayata geçirildiğine atıfta bulunarak, "Kararı alan ortada yok, kararın mantığı yok, tasarruf desen hiç yok..." tepkisini gösterdi.

'Güvenlik sorununa yol açıyor'

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan İmamoğlu, paylaşımını şöyle sürdürdü:

"Bu anlamsız #YazSaati uygulamasının hiçbir faydası olmadığı gibi, güvenlik sorununa yol açıyor, herkesi depresif hale getiriyor, çalışanı öğrenciyi güne kötü başlatıyor. ARTIK VAZGEÇİN BU UYGULAMADAN!"

CHP dün kanun teklifi vermişti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, karanlık saatte işe-okula gitmek zorunda olanların rahatsız olduğunu bildirerek 7 yıl önce enerji tasarrufu sağlayacağı gerekçesiyle uygulamaya konan kalıcı yaz saati uygulamasının kaldırılması için TBMM’ye kanun teklifi verdi.

Ne olmuştu?

Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta saatler; her yıl mart ayının son pazar günü saat 03.00'ten itibaren bir saat ileri alınır ve her yıl ekim ayının son pazar günü saat 04.00'ten itibaren bir saat geri alınırdı.

1973'ten beri devam eden bu uygulamaya 2016 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile son verildi ve o tarihten bu yana saatler ileri veya geri alınmadan "yaz saati" uygulamasına devam ediliyor.

Dönemin Enerji Bakanı Berat Albayrak tarafından kalıcı hâle getirilen bu uygulamanın gerekçesi olarak "enerji tasarrufu sağlamak, gün ışığından daha fazla faydalanmak" olduğu ileri sürülmüştü. . Bu karar ile birlikte daha önce 1 saat fark olan Orta Avrupa ülkeleriyle Türkiye arasındaki saat farkı 2 saate, İngiltere ile 3 saate çıkarken, Suudi Arabistan ile aynı saat dilimi kullanılmaya başlandı. (Kısa Dalga)

Gündem