İnce: İkinci tura kalırsa Kılıçdaroğlu'nu desteklerim

İnce: İkinci tura kalırsa Kılıçdaroğlu'nu desteklerim
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığına aday olup ikinci tura kalması halinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini söyledi. İnce, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Karadeniz gezisi hakkında da, "Gezmesi büyük risktir. İstanbul'da sel, yangın, deprem olur" dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olup ikinci tura kalması halinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun destekleyeceğini açıkladı. İnce, "Ama ben kalırsam onlardan da destek beklerim. Gerekirse ikinci tur için partimizde üyelerimizin önüne sandık koyarız” dedi.

'İMAMOĞLU'NUN GEZMESİ BÜYÜK RİSK'

Habertürk televizyonunda Serap Belet ve Kürşad Oğuz'un programına konuk olan İnce, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Karadeniz gezisine dair tartışma hakkında da şu ifadeleri kullandı: "Sayın İmamoğlu'nu eleştirenler Erdoğan'ı eleştirmiyorsa çifte standarttır bu. Belediye başkanının gezmesi, hangi gazeteciyi davet edeceği kendi bileceği bir iş. Ama şunu söyleyeyim, gezmesi büyük risktir. İstanbul'da sel, yangın, deprem olur. Büyük risktir. Takdir kendisine aittir."

'ERDOĞAN YORGUN'

İnce, cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında da şu ifadeleri kulandı: "Peki Cumhurbaşkanı adayının nasıl olacağı belli mi? Belli değil. Bizim partimizde kuralları var bunun. Partimizin tüzüğüne yazdık. Cumhurbaşkanı adayı olmak isteyen partinin bütün üyelerinin önüne sandık koyacağız, bu sandıktan kim çıkarsa. Demokratik yollarla, sandıkla gitmesini istiyorum. Erdoğan yorgun. Artık yorgun, Türkiye'nin sorunlarını çözemez. Fakat tek hikayemiz Erdoğan'ı göndermek olursa onu gönderirsin ama kendin de kısa sürede gidersin. Onun için eğitim, Suriyeliler, laiklik, yolsuzluk, kamu ihale konusunda anlaşmak lazım. Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalırsa tabii ki Kılıçdaroğlu'nu desteklerim. Ama ben kalırsam onlardan da destek beklerim. Gerekirse ikinci tur için partimizde üyelerimizin önüne sandık koyarız. Çünkü Erdoğan'ın Türkiye'ye vereceği artık bir şeyi kalmadı."

'ALTILI MASADAN UZLAŞI BEKLEMİYORUM'

Altı masa hakkındaki görüşleri de sorulan İnce, "Ben altılı ittifaktan uzlaşı çıkacağından inanmıyorum. Biri kamulaştıracağız diyor, öteki bu çağda olmaz diyor. Biri Suriyelileri göndereceğiz diyor, diğeri gönderemezsin diyor. Ergenekon'da birisi dosyayı yeniden açacağız diyor, diğeri ertesi gün rahmetli Ali Tatar'ın ziyaretine gidiyor. Laiklik konusunda tek kelime konuşamıyorlar. Eğitimi tarikatlara, cemaatlere bırakacaklar mı, bırakamayacaklar mı tek kelime edemiyorlar" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem