İNDER Başkanı Durbakayım: Güvenli bina mühendislik işi, müteahhidin gırtlağına sarılmalıyız, herkesin gırtlağına sarılmalıyız

İNDER  Başkanı Durbakayım: Güvenli bina mühendislik işi, müteahhidin gırtlağına sarılmalıyız, herkesin gırtlağına sarılmalıyız
İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, kentsel dönüşümle ilgili “Riskli binaların inşasında aşırı kârlılığı ön planda tutan ve bu işlere hesapsız kitapsız giren müteahhitleri önlemeliyiz” dedi.

Maraş depremlerinden sonra riskli binalar gündeme gelirken hükümet de kentsel dönüşüme hız vermişti.

Dünya gazetesinden Mehtap Halıcı'ya konuşan İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı A. Nazmi Durbakayım, kentsel dönüşüm hızının daha da artması gerektiğini söyledi.

Kentsel dönüşüm çalışmalarının kamu nezdinde devam ettiğini ve bugün yaklaşık bu yöndeki çalışmaların yüzde 15’inin kamu tarafından yapıldığını ifade eden Durbakayım, “Güvenli bina inşa edilmesi için mühendislik bilgisi temel şarttır. Yol haritasına uymadan inşaat yapanları meslektaş olarak kabul etmiyoruz" diye konuştu.

İstanbul’da beklenen depreme hazırlıksız yakalanılması durumunda Türkiye’nin anlatılamayacak derecede ağır bir yük altına girileceğini belirten Durbakayım şunları söyledi:

“Bugünden tezi yok fert fert gırtlağa sarılmalıyız. Müteahhidin gırtlağına sarılmalıyız. Herkesin gırtlağına sarılmalıyız. Bu riskli binaların yapılmasında aşırı kârlılığı ön palanda tutan ve bu işlere hesapsız kitapsız giren müteahhitleri önlemeliyiz.

Burada bakanlıkla beraber önümüzdeki dönemde kampanya yapıp, bunu sloganlar halinde afişler ile duyurmamız şart." (Kısa Dalga)

Gündem