İngiliz The Telegraph, Erdoğan'ın memleketinde seçime mercek tuttu: Seçmen tabanında çatlak var

İngiliz The Telegraph, Erdoğan'ın memleketinde seçime mercek tuttu: Seçmen tabanında çatlak var
Telegraph'ın seçim öncesi Rize'deki izlenimlerini paylaştığı haberinde, "Hayat pahalılığı ve Erdoğan'ın yönetiminden duyulan yorgunluk, muhalefete onu göndermek için şans veriyor" ifadelerini kullandı.

Dünya basını Türkiye'de yaklaşan seçimlere mercek tutmayı sürdürüyor. Seçimlerin olası sonuçlarını ve bu sonuçların muhtemel etkilerini inceleyen haberler ve analizler yayınlanmaya devam ediyor.

The Telegraph Gazetesi'nden Nataliya Vasilyeva ve Deniz Barış Narlı da "Erdoğan'ın seçmen tabanında çatlaklar" başlıklı haberlerinde, Rize'de edindikleri izlenimlerine yer verdi.

GazeteDuvar'ın derlediği bilgilerde; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'hayat pahalılığı krizi ve değişim isteği karşısında seçmenler üzerindeki kontrolünün gevşediği' yorumu yapıldı. The Telegraph, 'Cumhurbaşkanının memleketine hoş geldiniz' yazılı bir afişin gelenleri karşıladığı Rize'nin Erdoğan ve partisi AKP için uzun zamandır bir destek tabanı olduğunu hatırlattı.

Gazete, "Ancak, kötüleşen hayat pahalılığı krizi ve Erdoğan'ın yönetiminden duyulan yorgunluk, muhalefete onu göndermek için ilk gerçek şansını vermiş durumda" dedi.

'Artık değişim zamanı'

Anketlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun arkasında gösterdiğini hatırlatan The Telegraph, 'memleketinde bile seçmenlerin Türkiye'nin en uzun süredir iktidarda olan liderinin iktidarda kalıp kalmaması gerektiği konusunda bölünmüş olduğunu' yazdı.

Gazeteye konuşan 60 yaşındaki çay çiftçisi Kemal Sendeniz, "AKP'ye iki sebepten oy verdim. Birincisi altyapıdaki, özellikle de hastanelerdeki gelişmeydi. İkincisi ise Erdoğan'ın bize uluslararası arenada değerli bir yer vermiş olmasıydı... Ama artık değişim zamanı. Artık yeter" ifadelerini kullandı.

Gündem