İngiltere’de yabancılara konut satışında Türkler üçüncü sıraya yükseldi

İngiltere’de yabancılara konut satışında Türkler üçüncü sıraya yükseldi
İngiltere’de yabancıların konut alımında Türklerin üçüncü sıraya yükseldiği belirtilirken, bu satışların büyük kısmının nakit olarak yapıldığı öğrenildi.

İngiltere’deki (mortgage) ipotek anlaşmalarının yaklaşık % 10’u geçen geçen ay faiz oranlarının ne kadar yükseleceğine dair belirsizlik nedeniyle askıya alınmıştı. Bu da fiyatların düşmesine sebep oldu.

İngiltere Merkez Bankası politika faizini en son Mayıs ayında 25 baz puan daha artırarak yüzde 4,5’e yükseltti. Bu artış beraberinde mortgage faizlerini yükseltti.

Konuyla ilgili Bloomberg Ht Londra Temsilcisi Ceren Dilekçi Köseoğlu’na konuşan Türk emlak firmalarında Frame London Real Estate kurucusu Pemra Hiçsönmez, İngiltere’de yabancılara konut satışında Türklerin üçüncü sıraya yükseldiğini söyledi

Türklerin İngiltere’deki konut piyasasına olan ilgisi hakkında konuşan Hiçsönmez, ciddi bir artış olduğunu “Türklerin burada ev almasıyla paralarını güvenli bir limana yatırmış oluyorlar, Sterlin bazında da ciddi getiriler sağlıyorlar” sözleriyle dile getirdi.

'Paralarını yurt dışına çıkarmak isteyenler sayesinde ikinci el piyasası da hareketlendi'

Türklerin bu dönemde konutları nakit almayı tercih ettiklerini söyleyen Pemra Hiçsönmez, “paralarını yurt dışına çıkarmak isteyenler sayesinde ikinci el piyasası da hareketlendi” dedi.

Barratt Developments Bölge Genel Müdürü Gary Ennis’in basına yansıyan açıklamalarına göre ise Türkler, Hong Kong ve Çinlilerin ardından en İngiltere’de en fazla konut alımı yapanlar arasında 3’üncü sırada yer alıyor.

Gündem