İntihar ettiği iddia edilen Fatma Demirel'in ses kaydı çıktı, ölüm tehdidi alıyormuş

İntihar ettiği iddia edilen Fatma Demirel'in ses kaydı çıktı, ölüm tehdidi alıyormuş
KHK ile ihraç edilen ve Diyarbakır'daki evinde intihar ettiği ileri sürülen bir çocuk annesi sağlık çalışanı Fatma Demirel'in ses kaydı ortaya çıktı. Demirel, ölüm tehdidi aldığını anlatıyor.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, sosyal medya hesabından KHK’lı Fatma Demirel’in (48) Diyarbakır’daki evinde intihar ettiğini duyurmuştu. Bir çocuk annesi Fatma Demirel sosyal medya hesaplarında Evin Güneş ismini kullanıyordu. 

Gazete Duvar'dan Fırat Bulut'un haberine göre çok sayıda sosyal medya kullanıcısı Fatma Demirel’e ( Evin Güneş ) ait son mesajların ekran görüntüsünü paylaşarak intihar etmediğini intihara zorlandığını yazdı. Gazeteci Rozerin Urucu, Fatma Demirel’in ses kaydını paylaştı. Ses kaydında Fatma Demirel, eski erkek arkadaşından şikayetçi olduğunu ve öldürülmekle tehdit edildiği anlatılıyordu. Urucu, Fatma Demirel’in yaklaşık 9 ay önce kendisine ulaşarak yaşadıklarıyla ilgili haberini yapmasını istediğini ancak daha sonra tehdit edildiği için bu isteğinden vazgeçtini söyledi.
 Urucu, Evin Güneş’in maruz kaldığı şiddetten dolayı kadın kurumlarından da yardım istediğini ancak depresif değişken ruh halinden dolayı kimsenin ona yardım etmediğini öne sürdü.

Fatma Demirel ses kayıtlarında ölümle tehdit edildiğini özetle şöyle anlattı: 

“Çok da iyi değilim, anlattığım mesele hala devam ediyor. Bana senin yanındayız diyen herkes uzak durdu, uzaklaştı. Yani bu nasıl bir şey ise. Bu adam en son dün, şikayetini geri çekmezsen kafana sıkacağız diyen bir amcasının oğlunu getirdi. Terkan Üzümlü köyünün korucusu Salih bunun amcası, Mehmed Ronahi’nin amcası 'kafanıza sıkacağız' dedi. Ben de 'Sıkmazsanız şerefsizsiniz' dedim. Normalde ben bu süreç bitsin iyileşmek istiyorum, unutmak diye bütün şikayetlerimi geri çekecektim. Bazılarını çekmiştim. Heja ile ilgili kısmı yarın çekecektim."

HABERİN TAMAMI

Gündem