IPI: Türkiye tüm gazetecileri serbest bırakmalı

IPI: Türkiye tüm gazetecileri serbest bırakmalı
Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) Türkiye'nin gazetecileri hedef almak için terörle mücadele yasasını düzenli olarak kötüye kullandığını belirterek bugün gözaltına alınan 11 gazetecinin serbest bırakılmasını istedi.

Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) Ankara, İstanbul, Van, Diyarbakır, Urfa, Manisa ve Mardin’deki ev baskınlarında gözaltına alınan 11 gazeteciyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

“IPI Türkiye'yi tüm gazetecileri gecikmeksizin serbest bırakmaya çağırıyor” denilen açıklamada gazetecilerle dayanışma içinde olduklarını iletti. Gazetecilerin serbest bırakılmasını istedi:

“Editörler, gazeteciler ve medya yöneticilerinden oluşan küresel bir ağ olan Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI), 25 Ekim 2022’de Türkiye'de 11 Kürt gazetecinin gözaltına alınmasını kınamaktadır.

“Türkiye, sıklıkla keyfi suçlamalara ve hapis cezalarına maruz kalan gazetecileri hedef almak için terörle mücadele yasasını düzenli olarak kötüye kullanmaktadır. Bu gözaltılar, Türkiye'de basın özgürlüğüne yönelik ciddi saldırıların bir örneğidir.

“IPI, Türk yetkilileri bu 11 gazeteciyi ve parmaklıklar ardındaki diğer tüm muhabirleri serbest bırakmaya çağırmaktadır."

Gündem