İran destekli Direnişi Ekseni: ABD'nin Erbil'deki Harir üssüne misilleme yaptık

İran destekli Direnişi Ekseni: ABD'nin Erbil'deki Harir üssüne misilleme yaptık
İran destekli Direnişi Eksini'nin Irak ayağı, ABD'nin Erbil'deki Harir askeri üssüne İHA saldırısı düzenlediğini duyurdu. Haaretz'e göre Erbil'deki güvenlik kaynakları Harir'de saldırı saptanmadığını söyledi.

İran destekli Direniş Ekseni'nin Irak ayağı, ABD'nin Irak ve Suriye'de "İran bağlantılı" diye açıkladığı 85 hedefe hava saldırıları düzenlemesine misillemede bulunduğunu açıkladı.

Artı Gerçek'te yer alan habere göre, Irak Direnişi, ABD'nin Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin başkenti Erbil'deki Harir askeri üssünü hedef aldığını duyurdu.

Direniş Ekseni'nin Al Mayadeen'da yer alan açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Irak ve bölgedeki Amerikan işgal güçlerine direnmeyi devam ettirmek ve Siyonist oluşumun Gazze'de halkımıza karşı yaptığı katliamlara yanıt olarak, bugün Irak'taki İslami Direniş savaşçıları, Kuzey Irak'ın Erbil kentindeki Amerikan işgal üssü Harir'e insansız hava araçlarıyla saldırdı."

Erbil saldırıyı yalanladı

Öte yandan Reuters'a konuşan Erbil'deki güvenlik kaynakları, Irak Direnişi'nin iddiasına rağmen Harir'de saldırı saptanmadığını söyledi.

Irak El Nuceba Direnişi Hareketi Genel Sekreteri Ekrem Kaabi dün yaptığı açıklamasında "Daha önce belirtmiştik, bir kez daha vurguluyoruz. Bizim (Amerikan güçlerine yönelik saldırı) kararımız bir Irak kararıdır ve şu iki şey gerçekleşmeden durmayacaktır" dedi.

Grubun ABD güçlerine yönelik operasyonlarının, İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşı sona erene ve ABD işgali Irak'tan tamamen çekilinceye kadar durmayacağını söyleyen Kaabi, bu kararın yalnızca grup tarafından alınan egemen bir karar olduğunu dile getirdi.

Öncesinde Kataib Hizbullah Tugayları Genel Sekreteri Ebu Hüseyin Hamidavi, Ürdün Suriye sınırında çok sayıda Amerikan askerinin ölmesi ve yaralanmasıyla sonuçlanan operasyonun ardından saldırıları geçici olarak asıya aldığını açıklamıştı. Iraklı kaynaklar, Irak hükümetinin ABD'li yetkililerle Amerikan askerlerinin çekilmesi konusunda görüşmeler yaptığını ve Irak Hizbullahı'nın da Bağdat'ı zor durumda bırakmamak için operasyonları durdurma kararı aldığını belirtmişti.

Her iki grup da Irak Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı Halk Seferberlik Güçleri'nin (Haşdi Şabi) parçası. (Kısa Dalga)

Gündem