İran'dan hastane saldırısı sonrası Arap ülkelerine çağrı: 'İsrail'e petrol ambargosu uygulayın'

İran'dan hastane saldırısı sonrası Arap ülkelerine çağrı: 'İsrail'e petrol ambargosu uygulayın'
Gazze'de hastaneye yapılan saldırı sonrasında açıklama yapan İran, tüm Arap ülkelerine seslenerek İsrail'e petrol ambargosu uygulanması ve büyükelçiliklerinin sınır dışı edilmesi çağrısında bulundu.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim'de İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" isimli bir operasyon başlattı. Kısa bir süre sonra operasyona Filistin'deki pek çok grup destek verdi. İsrail ise yaşananların ardından 'resmen savaş' hali ilan etti. Bölgede karşılıklı çatışmalar devam ederken ölü ve yaralı sayısı da her geçen saat artıyor.

Hastaneye saldırı: En az 500 kişi öldürüldü

Dün ise Gazze Şeridi’nde hasta ve yerinden edilmiş insanlarla dolu olan Al-Ahli Hastanesi bombalı saldırıya uğradı. Saldırıda 500'den fazla insanın yaşamını yitirdiği açıklanırken Filistin’de üç günlük ulusal yas ilan edildi.

Artı Gerçek'in haberine göre saldırının ardından İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emirabdullahiyan, Arap ülkelerine seslenerek İsrail'e yaptırım uygulama çağrısında bulundu.

'İsrail büyükelçileri sınır dışı edilsin'

İslam İşbirliği Teşkilatı'nın hastane katliamı nedeniyle Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde düzenleyeceği acil toplantı öncesinde İran Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İsrail'e petrol ambargosu dahil yaptırım uygulanması ve İsrail büyükelçilerinin sınır dışı edilmesi için Arap ülkelerine çağrı yer aldı.

Açıklamada, "Dışişleri Bakanı, İslam ülkelerinin İsrail'e derhal, petrol yaptırımları dahil olmak üzere topyekûn ambargo uygulaması çağrısında bulunuyor. Buna ek olarak, eğer Siyonist rejimle ilişki kurulmuşsa, İsrail büyükelçileri de sınır dışı edilmeli" ifadeleri yer aldı.

Savaş suçları belgelenmesi için avukat ekibi

İran Dışişleri Bakanı, İsrail'in Gazze'de sorumlu olduğu olası savaş suçlarının belgelenmesi için İslami avukatlardan oluşan bir ekip kurulması çağrısında da bulundu. (Kısa Dalga)

Gündem