İrlanda'nın EURO 2024'e katılabilmesi için Hollanda'ya yenilmesi gerekiyor: UEFA'dan bu özel durum için hamle gelebilir

İrlanda'nın EURO 2024'e katılabilmesi için Hollanda'ya yenilmesi gerekiyor: UEFA'dan bu özel durum için hamle gelebilir
2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na gidecek son takımlar önümüzdeki aylarda belli olacak. B Grubu'nda yer alan, İrlanda'nın turnuvaya gidebilmesi için tek şansı çıkacağı maçtan yenilgiyle ayrılmak. İşte futbol tarihinde ender görülecek hesaplama...

EURO 2024 Elemeleri B Grubu'nda 6 puanla 4. sırada bulunan İrlanda'nın son maçlar öncesi gruptan çıkma şansı kalmadı. Ancak İrlanda'nın turnuvaya katılabilmesi için yenilmesi gerekiyor.

Yenilirse EURO 2024 için şansı olacak

İrlanda, gelecek ay B Grubu'nda oynayacağı maçta Hollanda'ya yenilmesi halinde Uluslar Ligi'nde play-off hakkı elde edecek ve buradan turnuvaya katılma şansı ortaya çıkacak. İrlanda, galip gelirse Hollanda'nın Yunanistan'ın üzerine çıkması mümkün olmayacak. Bu da İrlanda'ya play-off oynama yolunu kapatacak.

Talksport'ta yer alan habere göre; İrlanda, halihazırda B Grubu'nda dördüncü durumda. İrlanda, Yunanistan'a 2-0 kaybedince gruptan çıkma şansını kaybetti. Grupta Fransa 18 puanla lider, Hollanda ve Yunanistan ise 12'şer puanla arka arkaya sıralanıyor. Yunanistan'ın 1 maçı kaldı, Hollanda'nın ise 2. Ama Hollanda'nın son maçı zayıf Cebelitarık ile.

UEFA'dan hamle gelebilir

İrlanda'nın Hollanda maçı merakla beklenirken yeni kural ve bu olasılık şimdiden tartışmaları başlattı. UEFA'nın durum karşısında ekstra bir play-off oynatma ihtimali üzerinde duruluyor.

İrlanda EURO 2024 nasıl gider?

İrlanda'nın play-off'lara katılabilmesi için Uluslar Ligi sıralamasında kendisinden üstte olan ama otomatik olarak sıralamaya giremeyen 7'den daha fazla takım olmaması gerekiyor. Hollanda, Uluslar A Ligi'nde yer alması ve Avrupa eleme gruplarında otomatik sıralamaların dışında kaldığı için bu takımlardan biri. Hollanda'nın otomatik olarak önünde yer almayan Yunanistan'ı geçmesi için İrlanda önemli bir faktör.

Belçika, Fransa, Portekiz, İskoçya, İspanya ve Türkiye Almanya'ya gitmeyi garantiledi.

İspanya, Portekiz, Belçika, Fransa ve Almanya Uluslar Ligi'nde A Ligi alt grubunda bulunuyor. A Ligi'ndeki diğer takımlar olan Danimarka, Macaristan, İsviçre, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, İngiltere ve Galler kendi eleme gruplarında ilk iki sırada yer alıyor.

Yine A Ligi takımlarından Hırvatistan D Grubu'nda üçüncü, Polonya ise E Grubu'nda üçüncü sırada. Ama her ikisi de elemelerde yer alma şansına sahip hâlâ. (Kısa Dalga)

Gündem