‘İşçi arkada, işveren önde oturuyor’ denilince AKP’li vekil böyle dedi: Sen işçilerini makamında oturtuyor musun

‘İşçi arkada, işveren önde oturuyor’ denilince AKP’li vekil böyle dedi: Sen işçilerini makamında oturtuyor musun
Memur ve emekli maaşlarının görüşüldüğü Meclis’te işveren temsilcilerinin ön, işçi temsilcilerinin de arka sıralarda oturtulmasına tepki gösterilince AKP’li Güneş’in verdiği “Fabrikanda çalışan işçileri makamında mı oturtuyorsun” cevabı AKP’lileri de rahatsız etti.

Memur ve emekli maaşlarına yüzde 30 zam yapılmasını öngören yasa teklifinin görüşüldüğü Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda “oturum yeri” tartışması yaşandı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, salonda işveren temsilcilerinin ön sıralarda oturduğunu, işçi, memur ve emekli temsilcilerinin arka sıralarda yer alabildiğini dile getirerek, “Sayın Başkan, şekil ve denge önemlidir” dedi.

Bunun üzerine AKP Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Garo Paylan’a, “Fabrikanda çalışan işçileri kendi makamında oturtuyor musun” diye sordu.

Paylan, “Benim fabrikam yok” yanıtı verdi. Güneş’e, milletvekilleri ve Komisyon Başkanı Yılmaz’dan tepki geldi. Güneş, “Gençliği işçilikle geçmiş bir insanım. Bizim için işçiler de çok kıymetlidir, işveren de çok kıymetlidir” diyerek sözünün yanlış anlaşıldığını savundu.

AKP’li vekilden HPD’li Paylan’a: Şerefsizsin

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal söz istedi, ancak Komisyon Başkanı Yılmaz söz vermedi. Tanal, bu duruma itiraz etti. Tanal ile AKP’li milletvekilleri arasında tartışma çıktı. Tanal, “İçtüzük’teki hakkımı istiyorum, milletvekilleri arasında ayrımcılık yapamazsınız” diye itirazını sürdürdü. AKP Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi ve Tanal, komisyon salonun ortasında birbirlerinin üzerine yürüdü. Araya milletvekillerinin girmesinin ardından iki milletvekili sakinleşti. Komisyon Başkanı Yılmaz, komisyona ara verdi.

Verilen aranın ardından HDP’li Paylan usule ilişkin konuşmasını sürdürürken AKP Trabzon Milletvekili Salih Cora ile arasında tartışma çıktı. Paylan, “Bana öyle el, kol sallayamazsın” dedi. AKP’li Cora ise “Sen terbiyesizsin, şerefsizsin” diye karşılık verdi. Paylan, “Terbiyesiz demek hakaret mi? Ama adi ve şerefsiz demek hakaret. Sen ne yaptığının farkında değilsin, kendini bilmiyorsun. Haddini bil” diye konuştu.

Paylan, AKP’li Güneş’in sözlerini anımsatarak, “Benim söyleyip 10 dakikada anlatamayacağımı bir cümlede ifade etmiş oldu. AKP, patronlara bu sırayı layık görüyor, işçilere ve emeklilere arka sırayı layık görüyor. Ben, bunun düzeltilmesi için talepte bulunuyorum” dedi. Paylan, kendi yerini emekli ve işçi temsilcilerine vermek istedi. Ancak Komisyon Başkanı Yılmaz buna izin vermedi. (ANKA)

Gündem