İşçiler toprak altında, Anagold eleman arayışında

İşçiler toprak altında, Anagold eleman arayışında
Erzincan İliç’teki Çöpler Altın Madeni'nde yaşanan facianın ardından toprak altında kalan 9 işçiyi arama çalışmaları sürerken, Anagold bugün iş ilanı açtı.

İliç'te, milyonlarca metreküplük siyanürlü toprak yığını (liç) altında kalan, resmi açıklamaya göre 9 işçiyi arama çalışması sürerken Anagold şirketi, yaklaşık 9 saat önce eleman ilanı verdi.

Şirket, kalite kontrolcü, örnekleme gibi alanların da bulunduğu toplam 8 birimi için iş başvurusu almaya başladı. İlana şu ana kadar 16 kişi başvurdu.

Bugün Linkedln hesabından iş ilanı açan Anagold Madencilik A.Ş., liç alanındaki çökmenin ardından yaptığı açıklama ile bütün faaliyetlerin durdurulduğunu açıklamıştı.

"İnsanları önemseyen bir şirket kültürü"

Gazete Duvar'dan Osman Çaklı'nın haberine göre, "İnsanları önemseyen şirket kültürü" vurgusu yapılan ilanda şu ifadeler yer aldı:

"Dünya çapında hızla büyüyen altın madenciliği ve malzeme şirketimiz Anagold Madencilik için Maden Jeologu arıyoruz. Size şunları sağlayacağız:

- İnsanları önemseyen bir şirket kültürü
- Altın madeni sektöründe dünyanın en ayrıcalıklı tesislerinden birinde kariyer yapmak
- Hem kişisel hem de mesleki gelişim için mükemmel öğrenme deneyimi ve fırsatlar
- Şirket desteği konaklama ve diğer avantajlar/ayrıcalıklar

Öte yandan, kapasite artışı için madene ÇED raporunu veren SRK Danışmanlık'ın yönetim kurulu üyesi Ahmet Oğuz Öztürk'ün de daha sonra Anagold şirketi yöneticisi yapıldığı anlaşılmıştı.

İtirazlara rağmen Çöpler Altın Madeni için 3 kat kapasite artışını sağlayacak ÇED olumlu kararının altında dönemim Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un imzası yer alıyordu.

Kurum'un ayrıca maden ile ilgili bir önergeye, "Gerekli değerlendirmeler sonucu ÇED kararı verilmiştir" yanıtı verdiği ortaya çıkmıştı. (Kısa Dalga)

Gündem