IŞİD, Türkiye'de "zehir kursları" düzenlemiş

IŞİD, Türkiye'de "zehir kursları" düzenlemiş
IŞİD'li Kasım Güler itirafçı olup, örgüte ait mühimmat ve silahların yerini söyledi. Güler’e ait materyallerde ise ‘zehir kursu’ belgeleri ele geçirildi.

IŞİD'in sözde ‘Türkiye vilayeti sorumlusu’ Kasım Güler, MİT tarafından düzenlenen operasyonla Suriye’de yakalandıktan sonra  21 Haziran 2021'de tutuklandı. 

Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli imzalı habere göre  Güler hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu “Anayasayı ihlal, tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme, sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermileri satın alınması, taşınması, bulundurulması ve 6136 sayılı yasaya muhalefet” suçlarından Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açtı.

 Güler’in yakalandığında üzerinde bir adet Kalaşnikof marka silah ve bir adet el bombası bulunduğu kaydedilen iddianamede, ele geçirilen dijital materyallerde de “Zehirler Kursu” isimli dosyada zehrin yapılışı ve kullanışına ilişkin anlatım ve görsellerin yer aldığı ifade edildi.

İddianamede Güler’in etkin pişmanlıktan yararlanarak itirafçı olduğu ve örgütün Türkiye’de LGBTİ’lere yönelik eylem yapılmasını istediği anlatıldı.

Güler’in IŞİD'in Türkiye’de mühimmat ve silah sakladığı yerler hakkında da bilgiler verdiği ifade edildi. Ancak Güler’in gömülü olduğunu söylediği mühimmatların bulunmadığı da belirtildi.

HABERİN TAMAMI

Gündem