IŞİD ve El Kaide sanığı Ebu Hanzala tahliye edildi

IŞİD ve El Kaide sanığı Ebu Hanzala tahliye edildi
HÜDAPAR’ın, Ebu Hanzala’nın tahliyesi için AKP’ye baskı yaptığı iddiası gündeme gelmişti.

Ebu Hanzala, yargılandığı davada "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" suçundan 12 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmıştı. Gerçek Gündem’in ulaştığı bilgilere göre Ebu Hanzala bugün tahliye edildi.

Ebu Hanzala olarak bilinen selefi Tevhid Cemaati’nin lideri Halis Bayancuk, bugün tahliye edildi.

IŞİD’in Türkiye sorumlusu olduğu iddia edilen Bayancuk, “silahlı terör örgütü kurma veya yönetme” suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Aynı suçlamadan defalarca tutuklanıp serbest bırakılan Bayancuk’a verilen ceza, 28 Aralık 2022’de Yargıtay tarafından bozulmuştu.

Gerçek Gündem’den Sema Kızılarslan’ın haberine göre, son duruşmada mahkeme, Bayancuk’un yargılandığı üç dosyayı birleştirme kararı almıştı. Halis Bayancuk, bugün görülen duruşmada tahliye edildi.

Gerçek Gündem’de geçtiğimiz hafta yayımlanan haberde, kaynaklar HÜDAPAR’ın, Ebu Hanzala’nın tahliyesi için AKP’ye baskı yaptığını ve ilk celsede tahliye edilebileceğini düşündüklerini söylemişti.

Bir kaynak, “HÜDAPAR, Yargıtay ile çok görüşmeler yaptı öncesinde. AKP’ye destekleri ile beraber bu dosyayı ve buna benzer dosyaları önlerine koydular. Ben Ebu Hanzala’nın anlaşma yaptığını düşünüyorum. Bazı sert söylemler içeren konuşmaların hepsini internetten sildiler, kaldırdılar” demişti.

Ebu Hanzala’nın babası Hacı Bayancuk, 1992’de Hizbullah’ın askeri kanat sorumluluğunu yaptı. HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcoğlu, Hizbullah’ın Şura üyesi olan ve ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Hacı Bayancuk'un avukatlığını yapmıştı. (Kısa Dalga)

Gündem