İsmail Kahraman'dan Fatih Altaylı hakkında suç duyurusu: Hakaret ve ithamlarda bulundu

İsmail Kahraman'dan Fatih Altaylı hakkında suç duyurusu: Hakaret ve ithamlarda bulundu
Eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman, sunduğu televizyon programı ve internet sitesinde kaleme aldığı yazısında kullandığı kendisiyle ilgili ifadeler nedeniyle Fatih Altaylı'dan şikayetçi oldu

Eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman, kendisi hakkındaki ifadeleri nedeniyle gazeteci Fatih Altaylı'dan şikayetçi oldu.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, 29 Ağustos’taki yazısında, Kahraman’ın Rize'de yaptığı konuşmasındaki ifadeleri için "Buradaki alçakça niyeti herhalde sezinliyorsunuz. Kurtuluş Savaşı’nı ve onun kahramanlarını yok saymak" demişti.

Rize'nin fethinin 561’inci yılı etkinliklerinde konuşan eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Şehirlerin kurtuluş yıl dönümleri kutlanıyor. Kesinlikle karşıyım. 2 Mart'ta Rize kurtulmuş, kim diyor? Yok Erzurum şu Mart'ta. Şehirlerin düşman işgalinden kurtuluşu dolayısıyla kutlama yapılmaz" sözlerini kullanmıştı.

Kahraman'ın avukatları tarafından sunulan dilekçede Rize'de yapılan konuşmanın bir bölümünün olduğundan farklı aktarılarak algı oluşturulmaya çalışıldığı öne sürdü.

Dilekçede, Altaylı'nın söz konusu televizyon programında "Kahraman'ın onur, şeref ve saygınlığını rencide eden sözlerle eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırlarını aşarak hakaret ve ithamlarda bulunduğu" belirtilerek Altaylı hakkında "hakaret" suçundan dava açılması talep edildi.

Gündem