İsrail Büyükelçiliği, resmi hesaptan yapılan "Zaytung" paylaşımı için "siber saldırı" açıklaması yaptı: "Üzüntülerimizi bildiririz"

İsrail Büyükelçiliği, resmi hesaptan yapılan "Zaytung" paylaşımı için "siber saldırı" açıklaması yaptı:  "Üzüntülerimizi bildiririz"
Erdoğan-Biden görüşmesiyle ilgili paylaşımın siber saldırı olduğunu belirten İsrail Büyükelçiliği açıklama yaptı: Paylaşım nedeniyle yaşanan her türlü olumsuzluk konusunda üzüntülerimizi bildiririz.

İsrail'in Ankara Büyükelçiliği, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Biden'ın görüşmesine ait fotoğrafın dalga geçen ifadelerle paylaşılması hakkında yazılı açıklama yaptı.

Söz konusu paylaşımın siber saldırı sonucu yapıldığı belirtilen açıklamada, “Üzülerek bildiririz ki, 02 Kasım 2021 tarihinde 22.10 sularında Büyükelçiliğimize ait resmi sosyal medya hesaplarımızdan biri siber saldırıya maruz kalmış, saldırıya müdahalemiz devam ederken hesabımız aracılığıyla bir takım uygun olmayan içerikler paylaşılmıştır” ifadelerine yer verildi. Yaşananlar nedeniyle üzüntü duyulduğu dile getirilen açıklamada, “Bu paylaşımın tarafımıza ait olmadığını kamuoyunun bilgisine sunar, bu uygunsuz paylaşım nedeniyle yaşanan her türlü olumsuzluk ve karmaşa konusunda üzüntülerimizi bildiririz” denildi.


Büyükelçiliğin Instagram hesabından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden'ın görüşmesine ait fotoğraf, “F-35 Pazarlığında Sona Gelindi: Dışişleri Bakanlığı Uçakların Yerine 1.4 Milyar USD Değerinde iPhone 13 Pro ve AirPods İçin Bastırıyor...” ifadesiyle paylaşılmıştı

Gündem