İsrail saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 8 bin 525'e yükseldi

İsrail saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 8 bin 525'e yükseldi
İsrail ve Filistin arasında devam eden çatışmaların 25'inci gününde Filistin'de hayatını kaybedenlerin sayısı 8 bin 525'e yükseldi.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim'de İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" isimli bir operasyon başlattı. Kısa bir süre sonra operasyona Filistin'deki pek çok grup destek verdi. İsrail ise yaşananların ardından 'resmen savaş' hali ilan etti. Bölgede karşılıklı çatışmalar devam ederken ölü ve yaralı sayısı da her geçen saat artıyor.

3 bin 42'si çocuk

İsrail ve Filistin arasında devam eden çatışmaların 25'inci gününde Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısının 8 bin 525'e yükseldiğini açıkladı. Ölenlerin 3 bin 42'sinin ise çocuk olduğu belirtildi.

300 yer vuruldu

İsrail ordusu, son 24 saatte abluka altındaki Gazze Şeridi’nde yaklaşık 300 yeri vurduğunu açıkladı. Hedef alınan yerler arasında, Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarına ait tanksavar füzeleri, tüneller roketlerin atıldığı noktalar gibi “askeri noktaların” olduğu öne sürüldü. Açıklamada, bölgede bulunan kara güçlerinin Kassam Tugayları mensuplarıyla çatışmalara girdiği de kaydedildi. (Kısa Dalga)

Gündem