İstanbul bıçak sırtında: ‘Bu sıcaklıklarla yazı çıkaramayabilir’

İstanbul bıçak sırtında: ‘Bu sıcaklıklarla yazı çıkaramayabilir’
Meteoroloji Mühendisleri Odası (MMO) Başkanı Fırat Çukurçayır, barajlardaki riskli seviyeye dikkat çekerek, “İstanbul’un bu sıcaklıklarla yazı çıkartma olasılığı bana çok yüksek görünmüyor” dedi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Meteoroloji Mühendisleri Odası (MMO) Başkanı Fırat Çukurçayır, aşırı sıcakların, önümüzdeki dönemde İstanbul’da susuzluğa neden olacağını açıkladı.

Halktv'de yer alan habere göre, Çukurçayır, mevsim normallerinin üzerine çıkan sıcakların Türkiye’ye yönelik etkilerini anlatırken, artan sıcaklıkların özellikle içme suyu kaynaklarının ve barajların doluluk oranlarını da riskli seviyeye düşürdüğüne dikkat çekti.

Çukurçayır, yaşananların, İstanbul başta olmak üzere önümüzdeki günlerde daha büyük sorunlara neden olacağının belirterek, şöyle konuştu:

“Sıcaklığın artması su kaynaklarını da tehdit ediyor. Sıcaklık artınca buharlaşma artıyor, şehirleri besleyen barajların daha stresli dönemi başlıyor. İstanbul’un bu sıcaklıklarla yazı çıkartma olasılığı bana çok yüksek görünmüyor. Barajlardaki su seviyesi geçtiğimiz yıllarla kıyaslarsanız iyi durumda değil. Bu nedenle İstanbul bıçak sırtında bir yaz geçirecek.” (Kısa Dalga)

Gündem