İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Fatih Tezcan'a soruşturma

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Fatih Tezcan'a soruşturma
Faili meçhul cinayetler davasında beraat kararını bozan hakimlerin ihbar edilmelerini isteyen Fatih Tezcan hakkında soruşturma başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Mehmet Ağar ve Korkut Eken'in sanıkları arasında olduğu faili meçhul cinayetlerle ilgili davada beraat kararını bozan hakimlerin isimlerini kodlayarak, bir de ihbar için telefon numarası paylaşan Fatih Tezcan hakkında "Kamu görevlilerinin ismini açıklama ve yayınlama' ve "Yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs" suçlarından re'sen soruşturma başlattı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, "RT 5 Nisan 2021 tarihinde Mehmet Ağar ve diğer sanıkların beraat kararlarını bozan İstinaf Mahkemesi kararına ve heyetin isim listesine ulaştım. Heyet Başkanı Hâkim M.H.Y’yı ve üye hâkimler A.S ve A.A’nın bağlantılarını araştırıyoruz. Bilgisi olanlar için ihbar hattı" şeklinde paylaşım yapan Fatih Tezcan hakkında resen soruşturma başlattı.

Açıklamada, bu paylaşım nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Tezcan hakkında 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 6/1 ve Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 277. maddeleri uyarınca re'sen soruşturma başlatıldığı bildirildi. 

Gündem