İstanbul sağanak yağışa esir düştü: Başakşehir metro istasyonu ve Millet Bahçesi'ni sel bastı

İstanbul sağanak yağışa esir düştü: Başakşehir metro istasyonu ve Millet Bahçesi'ni sel bastı
İstanbul'da başlayan sağanak yağış Arnavutköy'ün ardından Başakşehir'de de etkili oldu. Kayaşehir Metro'ya inen merdivenler adeta nehre döndü. Birçok ev ve iş yerini su bastı. Çok sayıda araç suya gömüldü.

İstanbul'daki kuvvetli sağanaklarda 1 saatte Arnavutköy ve Başakşehir çevrelerine metrekareye tam 128 kilogram yağış düştü. Başakşehir metro istasyonu ve Millet Bahçesi'ni sel bastı.

Arnavutköy ve Çatalca'da şiddetlenen yağış nedeniyle de birçok ev ve iş yerini su bastı. Yoğun yağış nedeniyle Eyüp-Piyer Loti teleferik hattı ile Kirazlı-Kayaşehir merkez metro hattının Kayaşehir merkez istasyonu kapatıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.

İmamoğlu'ndan paylaşım

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Şu an özellikle Karadeniz’e kıyısı olan ilçelerimizde yoğun yağış görülmekte. Arnavutköy’de metrekareye düşen yağış 70kg’ı geçti. Yağış bölgesinin su havzalarının bulunduğu alanda yoğunlaşması İstanbul için iyi haber. Yine de vatandaşlarımızı tedbirli olmaları yönünde uyarırız" dedi.

İstanbul Valiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda da, "Bu akşam ve gece saatlerinde İstanbul'un kuzey kesimi ve yerel olarak beklenen gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli olacağı tahmin ediliyor" ifadeleri kullanıldı.

Eyüp-Piyer Loti teleferik hattı ve metro hattının Kayaşehir merkez istasyonu kapatıldı

Öte yandan sağanak İstanbul'un kuzey kesimlerinde etkili olmaya başladı. Özellikle Arnavutköy ve Çatalca'da şiddetlenen yağış nedeniyle birçok ev ve iş yerini su bastı.

Habertürk'ün haberine göre İstanbul Havalimanı'nda sağanak nedeniyle bazı uçak seferlerinde de gecikme meydana geldi.

Metro İstanbul'dan yapılan açıklamada yoğun yağış nedeniyle Eyüp-Piyer Loti teleferik hattı ile Kirazlı-Kayaşehir merkez metro hattının Kayaşehir merkez istasyonunun kapatıldığı duyuruldu:

"TF2 Eyüp-Piyer Loti Teleferik Hattımız hava muhalefeti nedeniyle işletmeye kapatılmıştır."

"M3 Kirazlı-Kayaşehir Merkez Metro Hattımızda yoğun yağış nedeniyle yolcularımızın güvenliği için Kayaşehir Merkez istasyonumuz kapatılmıştır. Seferlerimiz Kirazlı-Toplu Konutlar istasyonları arasında yapılmaktadır."

Gündem