İstanbul tetiklendi mi? Bolu depremi sonrası Prof. Okan Tüysüz'den İstanbul açıklaması: Bu depremin daha büyük bir depremi...

İstanbul tetiklendi mi?  Bolu depremi sonrası Prof. Okan Tüysüz'den İstanbul açıklaması: Bu depremin daha büyük bir depremi...
Bolu'da meydana gelen depremden sonra gözler İstanbul'a çevrildi. İTÜ'lü Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz konuya ilişkin açıklamada bulundu.

Türkiye'yi yasa boğan 7,7 ve 7,6'lık Kahramanmaraş merkezli, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Hatay, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da büyük yıkımlara neden olan depremler 50 bine yakın yurttaşımızın hayatını kaybetmesine, yüz binlerce binanın ise enkaz yığınına dönüşmesine neden oldu.

Bu deprem sonrası olası İstanbul depremi ise gündeme oturdu. Bugün Bolu'da meydana gelen depremden sonra İstanbul'u tetikleyip tetiklemediği gündem konusu oldu.

İTÜ'lü Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz konuya ilişkin "Bolu kuzeybatısında olan 4.7 büyüklüğündeki sığ deprem İstanbul'a kadar geniş bir alanda hissedildi. Arkasından artçı depremler olmaya devam ediyor. Bu depremin daha büyük bir depremi işaret etmediği kanaatindeyim. Hele İstanbul'u etkilemesi söz konusu değildir." açıklamasında bulundu.

(Kısa Dalga)

Gündem