İstanbul Üniversitesi ziyaretlerinde uygulanacak tedbirler açıklandı

İstanbul Üniversitesi ziyaretlerinde uygulanacak tedbirler açıklandı
Ziyaretçilere açılan tarihi İstanbul Üniversitesi'nde vatandaşları amfilere girerek dersteki öğrencileri izlediği anlara ait görüntülerin ardından, İstanbul Üniversitesi yönetimi, kültür ve tarih ziyaretiyle ilgili uygulanacak olan tedbirleri açıkladı. CHP'li Deniz Demir, “Dünkü açıklamanız doğruysa, bugünkü yeni kuralları neden getirdiniz? Dünkü açıklamanız yanlış ise özür dileyecek misiniz?” diye sordu.

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü’nün kampüslerin kapılarının vatandaşlara açması ve sonrasında ortaya çıkan görüntü tepki toplamıştı. Kampüs ziyaretlerine yeni düzenleme getirdi.

Yapılan düzenlemeyi sosyal medya hesabından duyuran İstanbul Üniversitesi paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Bilimle aydınlanan bir geleceğe uzanan yolculuğumuzda yarınlara ilham vermek hedefiyle hem Üniversitemizin kıymetli öğrenci ve mensuplarının hem de ziyaretçilerimizin güvenliği için uygulanacak olan tedbirler aşağıdaki gibidir:

*Üniversitemize ziyaretler hafta içi 13:00- 16:00 saatleri arasında tarihi ve kültürel niteliklerinden dolayı Beyazıt yerleşkemiz bahçesini kapsayacak şekilde gerçekleşecektir.

*Ziyaret için İstanbul Üniversitesi web sitesi (http://istanbul.edu.tr) üzerinden randevu alınmalıdır.

*Ziyaretçilerimiz araç ile giriş yapamayacaklardır.

*Ziyaretlerde Rektörlük binası idari büroları ile eğitim-öğretim görülen binalar, salonlar, etüt sınıfları-okuma salonları ve amfilere giriş yapılamayacaktır.

*Resmî tatiller (dini ve milli bayramlar, özel günler vb.), sınav günleri ve Üniversitemiz yönetimi tarafından belirlenen zamanlarda kampüsümüz ziyarete kapalı olacaktır.

*Beyazıt Kampüsü’ndeki tarihi ve kültürel atmosferi deneyimlemek isteyen misafirler, güvenlik görevlilerimiz tarafından yapılacak kontrollere tabi tutulduktan sonra giriş esnasında alacakları ziyaretçi kartları ile yerleşkemize giriş yapabileceklerdir.

*Üniversite yönetimimiz gerekli görülen durumlarda ek güvenlik tedbirleri uygulama hakkına sahiptir.

*Yerleşke ziyaretinde, Üniversitemizin eğitim-öğretim ve idari işleyişini bozacak etkinlikler (piknik, grup aktiviteleri vb.) yapılamayacak, ziyaretler sadece kültürel amaçlı gerçekleştirilecektir.

*Bilimle toplumu bütünleştirmeyi amaçlayan “Açık Kapı, Açık Bilim” yaklaşımımız, öğrencilerimiz ve mensuplarımızın huzur, refah ve güvenini muhafaza edecek, ziyaretçilerimizin sağlıklı ve kaliteli bir deneyim yaşayabilmesini mümkün kılacak şekilde icra edilecektir.

*Bu kapsamda Beyazıt kampüs bahçesine yapılacak ziyaretlerde ihtiyaç duyulması durumunda ilave güvenlik önemleri alınacak olup, yukarıda belirtilen güvenlik prosedürlerine aykırı durumlarda, güvenlik görevlilerimiz müdahale etme hakkına sahip olacaktır.”

"Yalan söylemekle suçlayıp, gözdağı verdiniz"

Üniversitenin açıklamasını sosyal medya hesabından yeniden paylaşan CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, açıklamaya tepki göstererek üniversite yönetimine seslendi:

“Dün akşam yaptığınız açıklamada öğrencileri ve sosyal medyada konuyu gündeme getiren vatandaşları yalan söylemekle suçlayıp, hukuk önünde hesaplaşma sopasıyla da gözdağı vermiştiniz. Şimdi soruyorum: Dünkü açıklamanız doğruysa, bugünkü yeni kuralları neden getirdiniz? Dünkü açıklamanız yanlış ise özür dileyecek misiniz?” (Kısa Dalga)

Gündem