İstanbul Valiliği uyardı: Marmara'da fırtına etkili olacak

İstanbul Valiliği uyardı: Marmara'da fırtına etkili olacak
Meteoroloji Marmara Bölgesi'nde, yarın akşamdan cuma sabahına kadar fırtınanın etkili olacağı bildirildi. İstanbul Valiliği 'Tedbirli olunması' uyarısında bulundu.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Marmara Bölgesinde yarın akşam ile 19 Ocak Cuma sabahı fırtına etkili olacak.

Hamleli fırtına görülecek

Rüzgarın, İstanbul, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Kocaeli ve Yalova'da güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli ve yer yer hamleli fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Fırtına nedeniyle ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

İstanbul Valiliği uyardı

Meteorolıjinin ardından İstanbul Valiliği de sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: "Meteorolojiden alınan bilgiye göre, İstanbul'da rüzgarın, yarın akşam saatleri ile cuma günü sabah saatleri arasında kuvvetli ve yer yer hamleli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Paylaşımda, meteorolojinin "Bölgemizde kuvvetli rüzgar ve fırtınaya dikkat" başlıklı uyarı metnine de yer verildi. (Kısa Dalga)

Gündem