İstanbul'da 3 ilçede HDP eylemleri: İstanbul İl Başkanı Encü dahil en az 51 gözaltı var

İstanbul'da 3 ilçede HDP eylemleri: İstanbul İl Başkanı Encü dahil en az 51 gözaltı var
İstanbul'un 3 ilçesinde Öcalan için düzenlenen eylemlerde en az 51 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında HDP İstanbul İl Örgütü Eş Başkanı Ferhat Encü de bulunuyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), öncülüğünde, İstanbul'un Kadıköy, Beyoğlu ve Esenyurt ilçelerinde düzenlenen yürüyüşe polis müdahale etti. Kadıköy'de 19, Beyoğlu'nda 23 ve Esenyurt'ta 9 kişi olmak üzere toplam 51 kişi gözaltına alındı.

GÖZALTINA ALINANALAR ARASINDA FERHAT ENCÜ DE VAR

Abdullah Öcalan’ın Suriye’den çıkmasıyla başlayan sürecin 24’üncü yıldönümünde HDP İstanbul’un 3 ilçesinde eylem düzenledi.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre Kadıköy’de Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Genel Merkez üyesi Emrah Baran, Bülent Aşa ile İstanbul Şube Eşbaşkanı Gürkan İstekli ve HDP İl Örgütü Eşbaşkanı Ferhat Encü gözaltına alınırken, Esenyurt'ta ise Mezopotamya Ajansı (MA) muhabirleri Esra Solin Dal ile Ömer İbrahimoğlu da gözaltına alındı.

Beyoğlu’nda ise HDK Eş Genel Sözcüsü Esengül Demir'in yanı sıra pek çok kişi darp edilerek gözaltına alındı.

Gözaltına alınan MA muhabirleri Esenyurt'ta bulunan Kıraç Polis Karakolu’nda tutulurken, diğer pek çok kişinin ise Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutulduğu öğrenildi. Bunun yanı sıra müvekkilleri ile görüşmeye giden avukatların da polis tarafından engellenerek, görüştürülmediği belirtildi.

İstanbul'un yanı sıra birçok kentte de protesto eylemleri gerçekleştirilirken Urfa, İzmir, Van, Diyarbakır, Hakkari'nin aralarında olduğu illerdeki eylemlerde en az 138 kişi gözaltına alındı. HDP, Hakkari'deki eylemde polisin darp ettiği Iğdır milletvekili Habip Eksik'in burnunda ve bacağında kırıklar olduğunu duyurmuştu.

Gündem