İstanbul'da deprem hazırlığı | Bakan Özhaseki yeni bir kentsel dönüşüm başkanlığı kurulacağını açıkladı

İstanbul'da deprem hazırlığı | Bakan Özhaseki yeni bir kentsel dönüşüm başkanlığı kurulacağını açıkladı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’daki kentsel dönüşüm çalışmalarında gerçekleştirilecek yeni adımları paylaştı. Bakan, "Yeni bir başkanlık kurarak özel İstanbul'daki kentsel dönüşümü devam ettirmek istiyoruz" sözlerini sarf etti.

İstanbul’a özel bir birim kuracaklarını söyleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hazine arazilerinin de kentsel dönüşümde değerlendirileceğini açıkladı.

Independent Türkçe'nin yer bilgilere göre; Özhaseki şu açıklamalarda bulundu:

Yeni bir başkanlık kurarak özel İstanbul'daki kentsel dönüşümü devam ettirmek istiyoruz. Şu anda bir genel müdürlük bünyesinde 81 vilayetimizde olduğu gibi İstanbul da bir parça olarak devam ediyor.

Ama İstanbul'u yeni bir genel müdürlüğe dönüştürüp kendi içinde bütçesi olan, sadece İstanbul'la uğraşacak olan, gece-gündüz demeden 'İstanbul'u nasıl dönüştürürüm' diye uğraşacak bir birim kuruyoruz. Buna uygun da hazine arsalarını değerlendirdiğimiz, oradan elde ettiğimiz gelirleri burada tutup sadece ve sadece kentsel dönüşüm için kullanacağımız bir birim kuruyoruz.

Bir taraftan da hazırladığımız rezerv alanlarda Allah nasip ederse 350 bin civarında konutu da biz yeniden, sıfırdan yapmış olacağız. En riskli yerleri buralara taşıyıp boşalan yerleri de o ilçemizin sosyal donatısı olarak kullanılmak üzere ilçe belediyelerimize bırakacağız. İstanbul için de böyle bir hazırlığımız var.

Gündem