İstanbul'da il seçim kuruluna henüz başvuru yok

İstanbul'da il seçim kuruluna henüz başvuru yok
Seçimin ardından İstanbul'da bazı ilçelerde itirazlar sürerken, il seçim kuruluna henüz başvurulmadığı bildirildi.

Türkiye dün Meclis ve Cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başına gitti. Cumhurbaşkanı seçiminde kesin olmayan sonuçlara göre 28 Mayıs'ta bir kez daha sandık başına gidilecek.

Dün akşam özellikle AKP'nin peş peşe itirazlarda bulunduğu belirtilmişti. İstanbul'da ise AKP, CHP ve İYİ Parti'nin Şile, Bahçelievler, Çatalca ve Beşiktaş ilçelerinde seçim sonuçlarına itiraz ettiği kaydedilmişti.

Tutanaklar geliyor

DHA'nın haberine göre İstanbul İl Seçim Kurulu'na ilçe seçim kurullarından ıslak imzalı tutanakların gelmesi devam ediyor.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan İl Seçim Kurulu'na şu ana kadar yapılmış bir itiraz yok.

İtiraz süresi devam ediyor

İlçe Seçim Kurullarına itirazlar bugün saat 17.00'de son bulacak. Bu itirazlar, İlçe Seçim Kurulları tarafından bugün gece saat 00:00'a kadar karara bağlanacak.

İl Seçim Kurulu Başkanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, il kuruluna son itirazlar yarın saat 17:00'ye kadar yapılabilecek. İtirazlar aynı gün gece yarısına kadar karara bağlanmak zorunda.

İl Seçim Kurulu'nda itiraz süreci tamamlandıktan sonra da itiraz olursa bunları da Yüksek Seçim Kurulu (YSK) değerlendirecek.

'Kasıtlı usulsüzlük yok'

İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanı Ramazan Seçkin, henüz kendilerine ulaşmış bir itiraz olmadığını belirterek, bazı sandık kurulu başkanları tarafından tutanaklarda oyların birleştirilip birleştirilmeyeceği, nereye yazılacağı şekilde birtakım maddi hatalar yapıldığını ancak kasıtlı yapılan bir usulsüzlük olmadığını ifade etti. (DHA)

Gündem