İstanbul'da medrese açtılar, içinde sıbyan mektebi de var

İstanbul'da medrese açtılar, içinde sıbyan mektebi de var
Erenler Vakfı, İstanbul’un birçok noktasında medrese açtı. Vakfın sitesinde modern eğitim sistemler Batı taklitçiliği olarak ifade edildi.

Erenler Vakfı’nın İstanbul’un birçok noktasında medrese açtığı belirtildi. Medreseler içinde okulöncesi çocuklar için sıbyan mektepleri dahi bulunuyor. Bunun yanında temel dini bilgiler, hafızlık, kıraat, Arapça ve ulum-u şerr’iye ve ihtisas alanları bulunuyor.

Sitede yer alan bilgilere göre Fatih, Arnavutköy, Beyoğlu, Beykoz, Sarıyer, Beylikdüzü, Ataşehir, Üsküdar, Şişli, Şile, Sultangazi ve 4. Levent’te medresesi bulunan vakıf yeni bir medrese daha açıyor. Vakıf İstanbul Fatih’te açılacak medresenin inşaatına ilişkin bilgiler veriyor.

BirGün'den Mustafa Kömüş'ün haberine göre, İsmailağa Cemaati’ne yakın Erenler Vakfı’nın sitesinde ihtisas alanıyla ilgili şunlar belirtiliyor: “Beş yıllık medrese müfredatını medreselerimizde bitiren ya da farklı kurumlarda bu seviyeye kadar okumuş talebe kardeşlerimizin özel ilmi disiplinlerde daha yetkin bir hale gelmesi için yaptığımız çalışmalardır.”

Arapça ve ulum-u şer’iyye alanıyla ilgili yer alan bilgiler ise dikkat çekici. Arapça ve ulum-u şer’iyye ilgiliyse şu ifadeler yer alıyor: “Batılı eğitim sisteminin en iyi taklitçisi ve takipçisi olmakla yarışıp övünürken taliplerine verdikleri unvanlarla (doktorluk, doçentlik vb.) onları bir seraba meftun etmektedirler. Bu anlayışın, İslam düşmanlarının sepetini doldurmak olduğunu fark edemediğimiz gibi, arabı ve acemiyle kendi mukaddesatımıza, değerlerimize, geçmişimize, kitabımıza, üstadımıza, mabedimize ve mabudumuza karşı saygıyı da yitirmiş olduk. Acı bir gerçektir ki; hürmet etmediğimiz değerlerimize başkalarının saygı göstermesini bekleme hakkımız yoktur.”

Vakıfla ilgili ise internet sitesinde şu bilgilere yer veriliyor: “Erenler İlim Ve Hizmet Vakfı 1997 yılında Allah’ın rızasını kazanmak için kurulmuştur. Kuruluş amacı doğrultusunda saygın eğitim kurumları ve medreseler açma şiarı gütmektedir.”HABERİN TAMAMI

Gündem