İstanbul’da Newroz kutlaması: Ateşi Barış Anneleri yaktı

İstanbul’da Newroz kutlaması: Ateşi Barış Anneleri yaktı
Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ve Özgür Kadın Hareketi (TJA) tarafından organize edilen İstanbul Newroz’u Yenikapı Miting Alanı'nda kutlandı. Newroz ateşini bu yıl Barış Anneleri yaktı.

Gazete Duvar'dan Ferhat Yaşar'ın aktardığına göre, ‘Rabe dema azadî û serkeftinê ye / Ayağa kalk, özgürlük ve zafer zamanıdır!’ sloganıyla Yenikapı Miting Alanı'nda kutlanan Newroz’a İstanbul’un 39 ilçesinden binlerce kişi geldi.

Sabahın erken saatlerinde Yenikapı Metro İstasyonu çıkışlarında seyyar satıcılar tezgâh kurdu. Buralarda, sarı kırmızı ve yeşil renklerden oluşan atkılar, bandajlar, tespih, kolye, bileklik ve Amedspor üniformaları satıldı. Miting alanı da sarı, kırmızı ve yeşil renklerden oluşan flamalarla süslendi.

"Selo’ya özgürlük" sloganları

Alanda yapılan kontroller tamamlandıktan sonra kitle saat 10.30 sıralarında alınmaya başlandı. Önceki Newroz kutlamalarına göre bu yıl daha az çevik kuvvet ekibinin görev aldığı gözlemlendi. Miting alanına giren kitleler, önce ‘Selo’ya özgürlük’ sloganları attı, daha sonra gruplar halinde Newroz şarkıları eşliğinde halay çekti.

300 binden fazla kişi

Newroz kutlaması sırasında sahneden tertip komitesi tarafından belirlenen sloganlar dışında slogan atılmaması yönünde yapılan uyarılar ise protesto edildi. Alanda ayrıca "Burjuva partilere oy yok. Müteahhitlere oy yok. Oylar Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni’ye" pankartı açıldı. Tertip komitesinin verdiği bilgiye göre Newroz’a şu ana kadar 300 binden fazla kişi katıldı. (Kısa Dalga)

Gündem