İstanbul'da son durum: Özel araçların trafiğe çıkması saat 13'e kadar yasak

İstanbul'da son durum: Özel araçların trafiğe çıkması saat 13'e kadar yasak
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, saat 13.00'a kadar İstanbul'da toplu taşıma ve görevli araçlar dışındaki özel araçların trafiğe çıkışına izin verilmeyeceğini duyurdu.

İstanbul kara teslim oldu. Kentte kar kalınlığı bazı bölgelerde 85 santimetreyi buldu. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, saat 13.00'a kadar İstanbul'da toplu taşıma ve görevli araçlar dışındaki özel araçların trafiğe çıkışına izin verilmeyeceğini duyurdu. 

3180 KİŞİ OTELLERE YERLEŞTİRİLDİ

 Yerlikaya, yollarda mahsur kalan 5 bin 57 kişinin tahliye edildiğini, 3 bin 180 kişinin ise otellere, misafirhanelere ve yurtlara yerleştirildiğini duyurdu. Vali Yerlikaya Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şunları yazdı:
" Kıymetli İstanbullular,  saat 05.30 itibarıyla; yolda mahsur kalan 5 bin 57 hemşehrimizi tahliye ederken; 3 bin 180 hemşehrimizi de otellere, misafirhanelere ve yurtlara yerleştirdik. Olumsuz hava koşullarıyla mücadelemiz devam ediyor."
Vali Yerlikaya ayrıca İstanbul'da Esenler, Harem ve cep otogarlarındaki tüm şehirlerarası otobüslerin çıkış kısıtlamasının bugün saat 13.00'e kadar uzatıldığını duyurdu.

BAZI BÖLGELERDE KAR KALINDIĞI 85 SANTİMETRE

İstanbul  Büyükşehir Belediye (İBB), Başkanı Ekrem İmamoğlu Afet Koordinasyon Merkezinde (AKOM) yoğun kar şağışıyla ilgili çalışmaları takip ediyor. Yağan karı "afet yağışı" olarak niteleyen İmamoğlu, bazı bölgelerde kar kalınlığının bir metreye yaklaştığını aktardı: "Arnavutköy, Başakşehir, Sultangazi gibi noktalarda kırsala gittikçe 80-85 santim gibi kar yüksekliklerini ölçerek bize ulaştırdı. Güneydeki ilçelerimizde 50-60 santimetrelere iniyor. Kent merkezinde de 35-40-50 santimetrenin altında pek fazla yer ölçemiyoruz."

Valilik ve AFAD üzerinden de etkili bir koordinasyonla çalıştıklarını belirten İmamoğlu, AKOM’da da İBB ile birlikte ortak çalışan birçok kamu kurumu olduğunu ifade etti.

Verilere göre yağışın hafifleyeceğini dile getiren Ekrem İmamoğlu, şöyle konuştu: " Tamamen durmuş yollar var. Özellikle kuzeye doğru gittikçe D-100'den başlayan, TEM bağlantısı, 3. Köprü yolu, havalimanına doğru olan noktalarda yoğun bir kar yağışı var. Şu kurumun yetkisinde bu yol, bu köprü demeden konuşuyorum. Çok zor durumda olan vatandaşlarımızın yanında olmak için her dakika yoğun bir çaba içerisinde olacağız."

Yolda kalan vatandaşlara kumanya dağıtımı yaptıklarını ifade eden İmamoğlu, ayrıca Otogar'da bulunan vatandaşları da konaklatmak için çalışma yürütüldüğünü söyledi.

Gündem