İstanbul’da yıkım gerginliği: Yıkım ekibine kızıp evini ateşe verdi

İstanbul’da yıkım gerginliği: Yıkım ekibine kızıp evini ateşe verdi
İstanbul Çatalca'da dün kaçak yapılara yönelik başlatılan yıkım çalışması bugün de devam etti. Yıkıma tepki gösteren bir vatandaş ise evini ateşe verdi.

İstanbul’un Çatalca ilçesi Hallaçlı Mahallesi'nde hazine arazisi üzerine yapıldığı belirlenen 2 bine yakın gecekonduya yıkım kararı çıktı.

Dün 300’e yakın iş makinesiyle mahalleye giden ekipler, yıkıma başlarken evini yıktırmamak istemeyen bazı vatandaşlar ise direnişe geçti. Zaman zaman halk ile jandarma ekipleri arasında gerginlik yaşandı.

“EVİNİ ATEŞE VERDİ”

Sözcü'nün haberine göre yıkıma bu sabah kaldığı yerden devam edildi. Yıkıma karşı çıkan bir vatandaş ise evini yıktırmamak için ateşe verdi. Kısa sürede alevler içinde kalan evin söndürülmesi için olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın söndürülürken, eylemi gerçekleştiren vatandaşın ise gözaltına alındığı öğrenildi.

“MADEM YIKILACAKTI NEDEN İZİN VERİLDİ”

Hazine arazisi üzerine 2017 yılından sonra yapılan kaçak evlerin yıkılacağının kendilerine söylendiğini aktardı.

Vatandaş şu tepkiyi gösterdi; “Madem izin verilemeyecekti bu evler yapılırken neden göz yumuldu? Neden elektrik ve su verildi?”

“YIKIM, CUMA GÜNÜNE KADAR DEVAM EDECEK”

Yıkım işlemlerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı tarafından yürütüldüğünü belirten mahalle sakini, yıkımın Cuma günü öğlen saatlerine kadar devam edeceğini aktardı.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, “Çatalca İlçemiz Hallaçlı Mahallesinde Hazine arazileri üzerine kaçak olarak inşa edilen yapıların 775 sayılı Gecekondu Kanunu'nun 18. Maddesi gereğince yıkım çalışmalarına bugün sabah saatlerinde başlanmıştır” bilgilendirmesi yapıldı.

Gündem