İstifa eden Batman İl Müftüsü'nün Vali tarafından azarlandığı iddia edildi

İstifa eden Batman İl Müftüsü'nün Vali tarafından azarlandığı iddia edildi
Batman Valisi Ekrem Canalp'in Cuma camazı sırasında, cemaatin önünde azarladığı iddia edilen Batman İl Müftüsü Nihat Kök, görevden ayrıldı.

Batman İl Müftüsü Nihat Kök'ün, Cuma camazı sırasında, Batman Valisi Ekrem Canalp tarafından cemaatin önünde azarladığı ileri sürüldü.

Amida Haber'in haberine göre olay geçen ay Batman’da meydana geldi. Cuma namazına giden Canalp, İl Müftüsü Nihat Kök’ü cemaatin önünde azarladı.

İddialara göre bu olayın ardından Kök Diyanet İşleri Başkanlığı’nı arayarak "görevden affını" istedi. Aralık 2021'den beri Batman'da görev yapan Kök, Cumhurbaşkanlığı kararıyla merkeze çekildi. Yerine Bursa Osmangazi Müftüsü Ahmet Durmuş atandı.

Mil Diyanet Sen: Her yerde sürekli azarlıyordu

Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül konu ile ilgili yaptığı açıklamada din görevlilerinin maruz kaldığı mobingin arttığı vurguladı.

Diğer kamu görevlileri için işletilen hukukun din görevlileri için işletilmediğini söyleyen Gül, şu ifadeleri kullandı: “Teşkilat çalışmaları kapsamında önceki gün Batman’a uğramış arkadaşlarımıza ‘il müftümüzden de randevu alın görüşelim’ demiştim. Orada bulunan kalabalık bir grup ‘Başkanım haberiniz yok galiba, il müftümüz görevden affını isteyerek Ankara’ya gitti’ dediler. Doğrusu çok şaşırdık. ‘Konuya ilişkin detaylı bilgi verebilir misiniz? dedim. Orada bulunanlar ‘Başkanım, valimiz her platformda, her toplantıda, köy ziyaretlerinde, mahalle toplantılarında, kurum amirleri toplantılarında sürekli il müftümüzü küçük düşürücü azarlayıcı cümleler sarf ederek toplum içinde sürekli rencide ediyordu, bu duruma uzun süre sabreden il müftümüz nihayet dayanamayarak personel ile bir veda programı düzenleyip görevinden affını talep ederek Ankara’ya döndü’ şeklindeki kamuoyuna yansımış iddiaları bana ilettiler.”

Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya da çağrı yaptı: "Evet; Batman’da yaşanan bu olay bizleri derinden üzmüştür. İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’nın Batman’da yaşanan bu gelişmeye kayıtsız kalmayacağına ve gerekli hassasiyeti göstereceğine olan inancımız tamdır." (Kısa Dalga)

Gündem