İstismar davasında gazetecinin saldırıya uğramasına tepki

İstismar davasında gazetecinin saldırıya uğramasına tepki
Dersim'de iki çocuğu istismar eden Serdar Yalçınoğlu, yargılandığı davayı takip eden kadın gazeteci ve tanığa saldırdı. Dersim Kadın Platformu, saldırıya uğrayan gazeteci Duygu Kıt ve dava tanığı Sevgi Kızıl’a destek açıklaması yaptı.

Dersim'in Hozat ilçesinde 9 ve 7 yaşlarındaki iki çocuğu istismar suçlaması ile yargılanan Serdar Yalçınoğlu’nun davası dün görüldü. Tutuksuz yargılanan Yalçınoğlu ve yakınları, gazeteci Duygu Kıt ve dava tanığı Sevgi Kızıl’a saldırdı.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre saldırıya ilişkin Dersim Kadın Platformu, İnsan Hakları Derneği (İHD) Dersim Şubesi’nde açıklama yaptı.

Gazeteci Cihan Berk, konuya dair gazeteci Kıt ve tanık Kızıl’ın “kasten yaralamaya teşebbüs suçundan” suç duyurusunda bulunduğu ve saldırganlar hakkında soruşturma başlatıldığı bilgisini verdi.

Berk şöyle konuştu: "Her gün onlarca kadın sistematik olarak eziyete, tacize, tecavüze maruz bırakılıyor. Çocuklar cinsel istismara maruz bırakılıyor. Bu konuda toplumsal duyarlılığın oluşturulması için elimizden geleni yapmaya, Dersim'de kadına yönelik şiddetin, çocuk istismarının önüne geçmeye ve söz konusu davalara katılım göstermeye devam edeceğiz. Basın emekçisi arkadaşımız Duygu ve tanık Sevgi Kızıl yalnız değildir” dedi. (Kısa Dalga)

Gündem