İsviçreli firmaya bakır tel yerine 36 milyon dolarlık boyalı kaldırım taşı gönderen 16 kişiye dava

İsviçreli firmaya bakır tel yerine 36 milyon dolarlık boyalı kaldırım taşı gönderen 16 kişiye dava
İsviçreli bir firmayı, 36 milyon dolar karşılığı 10 bin ton bakır yerine boyadıkları kaldırım taşlarını göndererek dolandıran 16 kişi hakkında dava açıldı.


Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı, İsviçreli bir firmayı, 36 milyon dolar karşılığı 10 bin ton bakır yerine boyadıkları kaldırım taşlarını göndererek dolandıran 16 kişi hakkında dava açtı. Hürriyet'ten Burcu Purtul Uçar imzalı habere göre örgüt liderleri olmakla suçlanan Hasan Kayacıköse ile Soner Çokyiğit’e örgüt kurmak, nitelikli dolandırıcılık ve zincirleme özel belgede sahtecilik suçundan 33 yıl 3 aya kadar, diğer sanıklar hakkında örgüte üye olmak, dolandırıcılık ve belgede sahtecilik suçundan 29 yıl 3 aya kadar hapis cezası istendi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı hazırladığı iddianamede, yaşananların Cumhuriyet tarihinde bir kişiye yönelik en yüksek miktarda dolandırıcılık olayı olduğunu belirtti ve süreç şöyle anlatıldı: Organizasyonu şirket sahipleri Hasan Kayacıköse ve Soner Çokyiğit yaptı. Saime Çokyiğit ve Soner Çokyiğit dolandırılan firma ile bağlantıyı sağladı.


SAHTE MÜHÜRLER TAKILDI

Dursun Çokyiğit ve Muammer Karaman bakır yerine gönderilecek kaldırım taşlarını Orhan Molaoğlu’nun şirketi üzerine satın aldı. Kaldırım taşları konteynerlere yüklendikten sonra Başak Yeşilbaş ve Sedat Uzun devreye girdi. Sigorta yaptırılan konteynerlerin gümrükten geçirilmesini sağladı. Sinan Çokyiğit, Ufuk Çatalbal ve Dursun Çokyiğit kullanılacak mühürleri TIR şoförlerinden aldı, şoförlerin fabrikada gezinmelerine engel oldu. Bu mühürler yerine sahte mühürler takıldı. Tayfun Gıcır da sahtecilik aşamasında görev aldı. Kaldırım taşı dolu konteynerlerin gemiye sorunsuz olarak yüklenmelerini Vedat Ulusoy, Sedat Uzun, Çağrı Koçoğlu ve Bora İbiş sağladı.

Gündem