İtalyan yargısı suç örgütü lideri Barış Boyun'u serbest bıraktı

İtalyan yargısı suç örgütü lideri Barış Boyun'u serbest bıraktı
Suç örgütü liderliğiyle suçlanan ve kırmızı bültenle aranırken İtalya’da yakalanan Barış Boyun serbest bırakıldı.

Barış Boyun'un lideri olduğu suç örgütüne yönelik soruşturmada gözaltına alınan 139 şüpheli emniyetteki işlemlerin ardından dün İstanbul Adliyesi sevk edilmişti. Sulh Ceza Hakimliği'nce sorgulanan 46 kişi hakkında adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış 93 şüphelinin de tutuklanmasına karar verilmişti.

Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre, Barış Boyun ise önce Gürcistan’a kaçmıştı. Gürcistan’da yakalanan Boyun burada serbest kaldıktan sonra İtalya’ya gitmişti.

İade talebi reddedildi

Hakkında kırmızı bülten bulunan Barış Boyun, İtalya polisi tarafından gözaltına alındı. Boyun, cezaevine konulduktan sonra, Türkiye, Boyun’un iadesi için harekete geçti. İade talebini reddedilen Boyun, serbest bırakıldı.

İtalya’da bir tatil bölgesi olan Rimini’de serbest kalan Boyun hakkında şehir dışına çıkma yasağı konuldu. Bu kararın ardından Barış Boyun Rimini’de serbest gezebiliyor. Şehir dışına çıkamayan Boyun için, Türkiye yeniden harekete geçti.

Boyun, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturmasında "kasten öldürme", "kasten öldürmeye teşebbüs", "Silahlı Kasten Yaralama", "uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti", "silah ticareti", "mala zarar verme", "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" ve "tehdit"in de olduğu 103 suç eylemiyle suçlanıyor.

Soruşturmada, suç örgütünün 8 Eylül 2022'de, Sırp çete lideri Jovan Vukotic'in İstanbul'da öldürülmesinin de aralarında olduğu 8 cinayet işlediği iddia ediliyor. (Kısa Dalga)

Gündem