İYİ Parti bugün kararını verecek: İpler kopabilir

İYİ Parti bugün kararını verecek: İpler kopabilir
Gazeteci Aytunç Erkin Altılı Masa'nın dün akşamki toplantı sonrası aday tartışmalarında yaşanan krizdeki gelişmeleri Ankara'daki kaynaklarına sordu. Aytunç "ipler kopabilir" dendiğini aktardı.

Sözcü Gazetesi yazarı Aytunç Erkin, Ankara kulislerinin nabzını tuttu. Dün akşam yaşanan tabloyu ve gelişmeler üzerine Aytunç İYİ Parti'ye yakın isimlerle yaptığı görüşmeleri aktardı.

Aytunç şunları kaydetti:

Bu sabah bu bilgileri sordum Ankara'daki kaynaklarıma ve her iki taraf da (CHP-İYİ Parti) doğruladı. O akşam saat 23 sıralarında Meral Akşener genel merkeze geçti ve toplantıda yaşananları aktardı kurmaylarına.

İki eğilim öne çıktı: Bir, masadan kalkalım… İki, uzlaşalım… Bu arada Akşener'in yakın çevresine “Bildiride isim üzerinde uzlaşma yok. Yetkili kurullar var” dediği iddialardan biri!

Peki ne olacak? Bugün saat 13.30’da Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısında çıkacak karara göre Akşener'in pazartesi gününe hazırlandığı öğrenildi.

GİK kararının da “Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşıyız” diye çıkacağının yüksek ihtimal olduğu belirtildi. “Hayır” kararının ardından Pazartesi günü yapılacağı açıklanan Millet İttifakı toplantısına Akşener'in katılmayabileceği ve neden bu kararı aldıklarını basın toplantısıyla duyurabileceği belirtildi.

Dananın kuyruğu kopacak…

İYİ Parti'de “Masada noter durumuna düştük” değerlendirmesi yapıldığı ve genel görüşün bu olduğu konuşulanlar arasında. CHP ve diğer bileşenlerin de bu duruma hazırlıklı olduğu ve yola birlikte devam edecekleri konusunda görüş birliği içinde oldukları da iddialar arasında.

Yani… Dananın kuyruğu bugün kopacak! Bu arada CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun toplantıdan sonra üç sosyalist partinin lider kadrosunu araması, bugün için randevu istemesi dikkat çekti. Sol Parti ve TİP'le bugün görüşecek olan Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki hafta da TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan'la görüşeceği (TKP salı veya çarşamba için randevu verdi) öğrenildi.

Bu da CHP'nin geniş yelpaze çalışmasının yansıması olarak değerlendirildi.

(Kısa Dalga)

Gündem