İYİ Parti Hatay milletvekili Adnan Şefik Çirkin'den Bakan Özhaseki'ye mektup: Hatay; sinek, böcek istilasına uğradı

İYİ Parti Hatay milletvekili Adnan Şefik Çirkin'den Bakan Özhaseki'ye mektup:  Hatay; sinek, böcek istilasına uğradı
İYİ Parti Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye yazdığı açık mektupta, “Hatay; sinek, böcek istilasına uğramış bulunmaktadır, acil müdahale edilsin" dedi.

İYİ Parti Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin; 6 Şubat depremlerinde büyük yıkıma uğrayan Hatay’da yaşanan sinek ve böcek sorununa ilişkin, ‘Acil ve Önemli’ başlığıyla Mehmet Özhaseki’ye açık mektup yazdı. Çirkin, mektubunda şunları kaydetti:

“Acil ve önemli”

"Sayın Bakan; bildiğiniz üzere, seçim bölgem olan Hatay ilimiz, 6 Şubat 2023 depreminde büyük yara alan illerin başında gelmektedir. Hatay ilimizin deprem felaketi nedeniyle devam eden sorunlarına her gün yeni sorunlar eklenmektedir.

Hatay; sinek, böcek istilasına uğramış bulunmaktadır. Hatay’da geçtiğimiz yıllarda tespit edilen haşere üreme alanı 120 bin iken bölgede yerleşim alanlarında oluşan yıkım ve havaların ısınmasıyla birlikte bu sayı 1 milyonun üzerine çıkmıştır. Acil müdahale edilmemesi halinde bu sorunun sağlık problemlerini de beraberinde getireceği malumunuzdur.

İçişleri Bakanlığı’nın 22.05.2017 tarihli yazısı ve 5216 sayılı Kanun gereğince, büyükşehir belediyesi bulunan illerde haşere ve vektör ile mücadeleyi tek elden yürütmek, mücadele için ayrılan kaynakların etkin ve verimli kullanılmasını sağlamak amacıyla ilaçlama hizmetlerinde temel görev ve sorumluk büyükşehir belediyesindedir. Ancak ihtiyaç duyması halinde ilçe belediyelerinin de bu hizmeti büyükşehir belediyesi ile koordineli bir şekilde yapılabileceği hükme bağlanmıştır.

Hatay Büyükşehir Belediyesi, depremlerin ardından afet bölgesinde haşere ve vektörle mücadele çalışmalarının birlikte yürütülmesine ilişkin Hatay Valiliği’ne ve 15 ilçe belediyesine yazı göndermiş olsa da malumunuz üzere, 6 Şubat 2023 tarihli deprem felaketi sonrası yaşanan ve devam eden sorunların sadece yerel kaynaklarla çözümü imkansızdır. 20 yıla yakın yürüttüğünüz Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve ikinci defa görev aldığınız Bakanlık tecrübeniz doğrultusunda sizden talebimiz, başta memleketim Hatay olmak üzere depremden zarar gören diğer illerimizde de yaşanan ‘sinek ve haşere’ sorunun çözümü konusunda Bakanlığınızın bağlı ve ilgili birimleri ile yerel idarenin koordinasyon halinde çalışması için imkan sağlanmasıdır.

“Bakanlığınızın konuya müdahil olması aciliyet ve önem arz etmektedir”

Gün, kurumların sorunu birbirinin üstüne atma günü değildir. Gün, bahane üretme günü de değildir. Hatay’ın çözüm bekleyen sorunları, sadece Büyükşehir Belediyesi’nin sorunu olmaktan çıkmıştır. Dayanma gücü kalmayan, barınma sorunu nedeniyle perişan olan vatandaşımıza yardım konusunda Bakanlığınızın konuya müdahil olması aciliyet ve önem arz etmektedir. Bu vesileyle öncelikle yeni görevinizden dolayı tebrik eder, Bakanlığınız döneminde yürüteceğiniz faaliyetlerin milletimize hayırlar getirmesini temenni ederim.” (ANKA)

Gündem