İYİ Parti Sözcüsü Kavuncu'dan Fatih Şener açıklaması: 'Başka birçok gönüllümüz gibi tamamen gönüllü destek sağladı'

İYİ Parti Sözcüsü Kavuncu'dan Fatih Şener açıklaması: 'Başka birçok gönüllümüz gibi tamamen gönüllü destek sağladı'
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Buğra Kavuncu, Meral Akşener'in oğlu Fatih Akşener'in seçim çalışmalarına gönüllü destek sağladığı iddiasında bulundu.

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in ve ailesinin banka hesaplarını incelettiği iddiasıyla partiden ihracı istenen Ümit Dikbayır, "Seçim bitti, Fatih Akşener kendi ekibine 7-8 poşetle 200'er bin lira para dağıttı" iddiasında bulunmuştu.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Buğra Kavuncu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in oğlu Fatih Akşener hakkındaki bu iddialarla ilgili açıklama yaptı. Kavuncu, açıklamasında Fatih Akşener’e yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını kaydetti. Kavuncu'nun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

'Partimizin kampanya yönetimini gerçekleştirdim'

“Son günlerde gündeme gelen ve birtakım mihraklar tarafından çarpıtılıp, artık partimize zarar verme amacını da güttüğü anlaşılan iddialar nedeniyle bir açıklama yapmalıyım. 11 Ocak 2023 tarihinde, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener tarafından ‘Seçim Kampanyasından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı’ olarak atandım. Yani 14 Mayıs 2023'te gerçekleşecek seçimlere yönelik, partimizin kampanya yönetimini gerçekleştirdim."

'Tamamen şeffaf, katılımcı, açık ve karşılıklı koordinasyon çerçevesinde gerçekleştirildi'

"Ancak seçim kampanyaları hem çok geniş hem de uzmanlık gerektiren bir süreç olduğundan, Sayın Birol Aydemir'in sorumluluğunu üstlendiği ‘Veri Birimi’, Sayın Ümit Özlale'nin sorumluluğunu üstlendiği ve seçim beyannamemizle ilgilenen ‘Politika Birimi’ gibi içinde yöneticilerimizin, uzmanların ve profesyonellerin de olduğu 10 ayrı birim oluşturuldu. Ben de bu 10 ayrı birimin koordinasyonunu yürüttüm. Bütün birimler ve bunlara dair çalışmalar; tamamen şeffaf, katılımcı, açık ve karşılıklı koordinasyon çerçevesinde gerçekleştirildi."

'Fatih Akşener bu süreçte, başka birçok gönüllümüz gibi tamamen gönüllü destek sağladı'

"Kampanyanın özellikle görsel iletişim süreci, partinin dinamiklerine daha hakim olmaları bakımından, kendileri de partili olan iç bir ekip tarafından yürütüldü. Fatih Akşener de bu süreçte, başka birçok gönüllümüz gibi tamamen gönüllü ve sadece dışarıdan bir bakış sağlamak amacıyla, kampanyadaki görsel iletişim çalışmalarına destek sağladı. Bunun haricinde, kendisiyle ilgili medyada yer alan bütün iddialar gerçek dışıdır."

'Hiç kimse ama hiç kimse, emekle ve alın teriyle kurulan bu partinin ve onun emekçilerinin varlığından daha kıymetli değil'

"Bugün bu açıklamayı yapma gerekliliğini duymam, seçimden önce yer aldığım birçok canlı yayında seçim kampanyasına dair son derece net ve somut açıklamalar yapmama karşın birçok yanlış algının tekrar tekrar gündeme getirilmesidir. Hiç kimse ama hiç kimse, emekle ve alın teriyle kurulan bu partinin ve onun emekçilerinin varlığından daha kıymetli değildir ve asla olmayacaktır. Bize oy veren veya vermeyen, ülkemize dair haklı endişeleri bulunan vatandaşlarımıza karşı sorumluluğumuz var. Türkiye'nin sorunlarını göz ardı edip, çoğu vatandaşın umurunda olmayan gündemlerde boğulmak, kamuoyunu meşgul etmek milletimize saygısızlıktır. Hepimiz bu sorumluluğun bilincinde olmalı, hür ve müstakil bir siyaset düzeni için verdiğimiz mücadeleye odaklanmalıyız."

İstifa rüzgarları

Geçtiğimiz günlerde ise İYİ Parti kurucularından Durmuş Yılmaz, İYİ Parti Ankara Eski İl Başkanı Faruk Köylüoğlu, İYİ Parti Genel Kurul Üyesi Bahadır Erdem, İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker, İYİ Parti Selendi İlçe Başkanı Ethem Erol ve İYİ Parti'nin Antalya milletvekili adayı Mesut Yılmaz da partiden istifa etmişti. Dün ise MHP’den 2014 yerel seçimlerinde Bilecik Belediye Başkan Adayı olan ve 2022 yılında İYİ Parti’ye geçen Hüseyin Şensoy, partisinden istifa etmişti.

Gündem