İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: Ülkeyi elbette ortak akılla hep birlikte yöneteceğiz, ama devletin başına da bir kadın geçecek

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: Ülkeyi elbette ortak akılla hep birlikte yöneteceğiz, ama devletin başına da bir kadın geçecek
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, “Bizim iktidarımız özellikle kadınlar açısından çok farklı olacak, çünkü hükümetin en yetkili Cumhurbaşkanı Yardımcısı bir kadın olacak. Hemen akabinde de Sayın Genel Başkan’ımız, başbakanlığa talip olacak. Yeni süreci böyle böyle inşa edeceğiz. Ülkeyi elbette ortak akılla hep birlikte yöneteceğiz, ama devletin başına da bir kadın geçecek. 15 Mayıs sabahı Türk kadını, başı çok daha dik ve geleceğe umutla yürüyecek” dedi.

İYİ Parti’nin Ankara 3. Bölge’den milletvekili adayı gösterdiği Kürşad Zorlu, bugün yaptığı açıklamada, 14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri ve sonrasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Zorlu, şunları söyledi:

“Bizim iktidarımız özellikle kadınlar açısından çok farklı olacak, çünkü hükümetin en yetkili Cumhurbaşkanı Yardımcısı bir kadın olacak. Hemen akabinde de Sayın Genel Başkan’ımız, başbakanlığa talip olacak. Yeni süreci böyle böyle inşa edeceğiz. Ülkeyi elbette ortak akılla hep birlikte yöneteceğiz, ama devletin başına da bir kadın geçecek. 15 Mayıs sabahı Türk kadını, başı çok daha dik ve geleceğe umutla yürüyecek.”

Tartışmasız yürüyecek

Zorlu, “Demokrasiyi düzeltme anlamında koalisyonların avantajı var ancak ittifaktaki fikir ayrılıkları gelecekte sorun yaratır mı? Uyum içinde çalışma başarılacak mı” sorusunu ise şöyle yanıtladı:

“Millet İttifakı 2019’da kuruldu ve bu süreçte ciddi de bir öyküsü oluştu. Tabii ki zaman zaman fikir ayrılıkları yaşandı, ancak bunlar aşıldı. Bunların hepsi bir test alanıydı bizim için. Hatta büyük meselelerin zaman içerisinde çok da çabuk aşıldığını test ettik. Zaten köklü meselelerde sıkıntı yaşamamak adına, çözüm üretip ortak mutabakat metni oluşturduk ve metinde yazan her şeye tüm partiler imza attı. Bu nedenle seçim sonrasında atacağımız adımların birçoğu şimdiden hazır ve iş birliğimiz tartışmasız yürüyecek." (ANKA)

Gündem