İYİ Parti'den afiş açıklaması: Şirket izin verilmediğini söyledi

İYİ Parti'den afiş açıklaması: Şirket izin verilmediğini söyledi
İYİ Parti Sözcüsü Zorlu afiş iddialarına ilişkin "Şirket bize afişlerin, sloganların bu haliyle kullanılmasına izin verilmediğini söyledi. Bunun siyasal rekabetle, demokrasiyle hiçbir alakası yoktur. İlgili şirketten yazılı olarak bu cevabı vermesini istedik hâlâ bir cevap yok" dedi

Kürşad Zorlu, İYİ Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İstanbul'da aday tanıtımı

Zorlu, "11 Şubat Pazar günü İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde İstanbul Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarımızın tanıtımı ve proje lansmanını gerçekleştireceğiz. Ayrıca yerel yönetim başkanlığımızın koordinasyonunda Türkiye'ye yönelik lansmanımızı gerçekleştirmek üzere 24 Şubat Cumartesi günü Ankara Congresium'da vatandaşlarımızla bir araya gelmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Emeklilere seyyanen zam yapılması ve en düşük emekli maaşının en az asgari ücret düzeyine getirilmesini talep ettiklerini söyleyen Zorlu, enflasyon rakamları üzerinden Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) yönelik eleştirilerde bulundu.

Afiş açıklaması

Zorlu gündeme ilişkin açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Akşener'in "reklam panolarında kullanılacak seçim afişlerinin engellendiği" şeklindeki açıklamalarına ilişkin soru üzerine, parti olarak bugüne kadar birçok engellemeyle karşılaştıklarını söyleyen Zorlu şöyle devam etti:

"Üç büyükşehirde pazartesi itibarıyla tüm vatandaşlarımıza sunacağımız afişlerimiz bilboardlara çıkacak, bunları vatandaşlarımızın takdirlerine sunmuş olacaktık. İlgili yüklenici şirketle anlaşmamızı yaptık, sözleşmemizi yaptıktan sonra ücretimizi gönderdik. Ne olduysa o arada ilgili şirket bize geri döndü ve bu afişlerin, bu sloganların bu haliyle kullanılmasına izin verilmediğini söyledi. Bunun siyasal rekabetle, demokrasiyle hiçbir alakası yoktur. İlgili şirketten yazılı olarak bu cevabı vermesini istedik hala bir cevap yok" (Kısa Dalga)

Gündem